Go Back

Hjemmelavet ravioli med ricottacreme og salvie

En af mine favorit pastaretter
Antal 2 personer
Forb. tid 1 t 15 min
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 1 t 30 min

Ingredienser

  • 3 æg
  • 300 g mel
  • 250 g ricotta
  • godt med revet parmesanost grana padona kan også bruges
  • revet skal af en citron
  • friske krydderuter fx. persille, timian og basilikum
  • 1 håndfuld salvieblade
  • godt med smør
  • salt og peber

Sådan gør du

Ricottacreme

  • Hak krydderurter fint og bland med ricotta, revet citronskal og ca ½ dl parmesan. Smag til med salt og peber.
  • Jeg bruger normalt ca ½ potte af timian, basilikum og persille til mit fyld, men smag dig frem.

Pasta

  • Bland mel og æg og ælt pastaen længe og godt. Pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i ½ time.
  • Del pastaklumpen i 4 stykker og kør dem igennem maskinen indtil pastaen har en rigtige tekstur. Rul dejen igennem maskinen indtil fine og tynde plader. Jeg foretrækker til indstilling 6 eller 7 på min gamle Atlas pastamaskine. Husk at drysse bordet med mel, så pastaen ikke hænger fast!
  • Fordel fyldet i små klatter med gode mellemrum på den ene halv del af en plade. Pensl med en lille smule vand i kanterne og fold den anden halvdel hen over. Tryk pastaen sammen i siderne og skær raviolierne med en kniv.
  • Læg raviolierne til side i lidt mel, så de ikke klistrer sammen og gentag processen til du løber tør for fyld.
  • Kog pastaen i rigeligt saltet vand i 5-8 minutter.

Sprød salvie og salviesmør

  • Steg salviebladene i godt med smør ved middelvarme indtil de bliver sprøde. Du vil ikke have at smørret brænder for meget på.
  • Server pastaen med salviesmør, revet parmesan og salvieblade.

Noter

Du kan sagtens lave pastaen dagen - eller ugen før. De kan sagtens fryses. Bare lad dem ligge på en plade i fryseren med afstand fra hinanden i ca 30 min, så de ikke hænger sammen. Herefter kan de kommes i en pose. 
Ret: Hovedret, Pasta
Køkken: Italiensk
Keyword: Pasta, Sommer, Vegetarisk