Varm mælken i mikroovnen i ca. 50 sek. ved fuld varme. Rør rundt og tjek om mælken er fingerlun. Opløs gær i mælken og tilsæt bageenzymet.
Tilsæt honning, olivenolie og salt. Rør godt.
Tilsæt mel og ælt indtil al mel er arbejdet ind i dejen. Dæk skålen med film og lad hvile i 15 min. Vi lader den grove dej hvile, så væsken kan trænge ind i melet og det vil gøre det lettere at ælte dejen lige om lidt.
Ælt dejen på en ren bordplade i 8-10 minutter. Ja, det er lang tid, så sæt et ur, så du har styr på tiden. Den lange æltetid vil virkelig være det værd - tro mig. Du skulle meget gerne have en blød og ikke længere klistret dej. Du kan selvfølgelig også bruge en køkkenmaskine, hvis du ejer sådan en.
Skær et stykke af dejen og test den ved at strække dejen langsomt ud med begge hænder. Hvis du kan lave et lille "vinduet" i dejen, der er rimelig gennemsigtigt uden at der kommer huller, så er din dej klar. Hvis ikke, så ælt lidt mere og prøv igen.
Kom dejen i en skål, dæk med et viskestykke og lad det hæve til dobbelt størrelse. Det vil tage ca. 1 times tid.
Slå dejen ned og del den i 4 stykker - stykkerne vil veje ca 175 g værd.
Og nu bliver det lidt tricky. Stræk og pres hvert stykke dej med dine fingre til et rektangel, der er ca 20 cm langt.
Tryk let ned og rul dejen sammen fra bunden til toppen. Klem dejen sammen med to fingre. Rul ud til dejen ud til en cylinder på ca 25 cm.
Kom brødene på en bageplade med bagepapir og evt lidt majsmel. Lad brødene efterhæve i en time.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kom et lille ovnfast fad med i vand i bunden af ovnen. Dampen vil hjælpe brødet med at bage og gøre overfladen en smule sprød.
Snit brødende med en skarp kniv (eller en hobbykniv) i en 45 grader vinkel.
Pisk æggehviden med lidt vand og pensl brødene. Drys evt. med majsmel eller blandede krydderier (jeg havde succes med sød paprika, hvidløgspulver og lidt oregano).
Bag i 15-20 minutter til brødene er gyldne.
Lad brødene køle helt af på en rist.