Go Back

Sandwichsbrød (submarine / hoagie)

Lækkert sandwichbrød
Antal 4 brød
Tilb. tid 1 time
Hviletid 2 timer
Samlet tid 3 timer

Ingredienser

  • 260 ml letmælk minimælk er også fint
  • 25 g gær
  • 8 g bageenzym kan udlades
  • 200 g manitobamel
  • 200 g alm. hvedemel kan erstattes med ølandshvede - tilsæt 10 ml mælk mere
  • 10 ml honning
  • 20 ml olivenolie
  • 8 g salt
  • 1 æggehvide
  • majsmel til drys kan udlades
  • blandede krydderier til drys kan udlades

Sådan gør du

  • Varm mælken i mikroovnen i ca. 50 sek. ved fuld varme. Rør rundt og tjek om mælken er fingerlun. Opløs gær i mælken og tilsæt bageenzymet.
  • Tilsæt honning, olivenolie og salt. Rør godt.
  • Tilsæt mel og ælt indtil al mel er arbejdet ind i dejen. Dæk skålen med film og lad hvile i 15 min. Vi lader den grove dej hvile, så væsken kan trænge ind i melet og det vil gøre det lettere at ælte dejen lige om lidt.
  • Ælt dejen på en ren bordplade i 8-10 minutter. Ja, det er lang tid, så sæt et ur, så du har styr på tiden. Den lange æltetid vil virkelig være det værd - tro mig. Du skulle meget gerne have en blød og ikke længere klistret dej. Du kan selvfølgelig også bruge en køkkenmaskine, hvis du ejer sådan en.
  • Skær et stykke af dejen og test den ved at strække dejen langsomt ud med begge hænder. Hvis du kan lave et lille "vinduet" i dejen, der er rimelig gennemsigtigt uden at der kommer huller, så er din dej klar. Hvis ikke, så ælt lidt mere og prøv igen.
  • Kom dejen i en skål, dæk med et viskestykke og lad det hæve til dobbelt størrelse. Det vil tage ca. 1 times tid.
  • Slå dejen ned og del den i 4 stykker - stykkerne vil veje ca 175 g værd.
  • Og nu bliver det lidt tricky. Stræk og pres hvert stykke dej med dine fingre til et rektangel, der er ca 20 cm langt.
  • Tryk let ned og rul dejen sammen fra bunden til toppen. Klem dejen sammen med to fingre. Rul ud til dejen ud til en cylinder på ca 25 cm.
  • Kom brødene på en bageplade med bagepapir og evt lidt majsmel. Lad brødene efterhæve i en time.
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Kom et lille ovnfast fad med i vand i bunden af ovnen. Dampen vil hjælpe brødet med at bage og gøre overfladen en smule sprød.
  • Snit brødende med en skarp kniv (eller en hobbykniv) i en 45 grader vinkel.
  • Pisk æggehviden med lidt vand og pensl brødene. Drys evt. med majsmel eller blandede krydderier (jeg havde succes med sød paprika, hvidløgspulver og lidt oregano).
  • Bag i 15-20 minutter til brødene er gyldne.
  • Lad brødene køle helt af på en rist.
Ret: Bagværk, Frokost
Køkken: Amerikansk
Keyword: Brød, Sandwich