Go Back

Hjemmelavet is med hvid chokolade og hyldeblomst

En lækker hjemmelavet is, hvor den fede chokolade balancereres af den syrlige hyldeblomst
Antal 1 l
Tilb. tid 15 minutter
Frysetid 3 timer

Udstyr

  • Ismaskine

Ingredienser

  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 5-6 spsk formelis
  • ½ l piskefløde
  • 2 dl hyldeblomstsaft det man bruger til at blande op til saftevand
  • 50 g hvid chokolade
  • 1 tsk citronsaft

Sådan gør du

  • Smelt den hvide chokolade og lad den køle en smule af. Pisk æggeblommer og formelis godt sammen. Det tager typisk et par minutter. Tilsæt hyldeblomstsaften, citronsaft og den hvide chokolade.

Æggemassen

  • Pisk ½ L fløde i en anden skål til den har en konsistens, der er lidt fastere end yoghurt.
  • Pisk æggemassen ned i flødeskummet og hæld i ismaskine. Kør ismaskinen i ca 45 min. Fyld isen i en god isbeholder og sæt i fryseren i mindst 2 timer.
  • Pynt evt. med frysetørrede bær eller hasselnøddekrokant.

Noter

Jeg har købt mine ”standard” isbeholdere i Ikea, men alle beholdere, der er fryseegnede kan bruges.
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Hjemmelavet is, Is