En lækker hjemmelavet is, hvor den fede chokolade balancereres af den syrlige hyldeblomst
Antal 1l
Tilb. tid 15 minuttermin
Frysetid 3 timert
Udstyr
Ismaskine
Ingredienser
6pasteuriserede æggeblommer
5-6spskformelis
½lpiskefløde
2dlhyldeblomstsaftdet man bruger til at blande op til saftevand
50ghvid chokolade
1tskcitronsaft
Sådan gør du
Smelt den hvide chokolade og lad den køle en smule af. Pisk æggeblommer og formelis godt sammen. Det tager typisk et par minutter. Tilsæt hyldeblomstsaften, citronsaft og den hvide chokolade.
Æggemassen
Pisk ½ L fløde i en anden skål til den har en konsistens, der er lidt fastere end yoghurt.
Pisk æggemassen ned i flødeskummet og hæld i ismaskine. Kør ismaskinen i ca 45 min. Fyld isen i en god isbeholder og sæt i fryseren i mindst 2 timer.
Pynt evt. med frysetørrede bær eller hasselnøddekrokant.
Noter
Jeg har købt mine ”standard” isbeholdere i Ikea, men alle beholdere, der er fryseegnede kan bruges.