Go Back

Mørbradgryde

En hurtig og fyldig gryderet med 2 forskellige slags gris.

Ingredienser

  • 300-400 g afpudset svinemørbrad
  • 1 pk. cocktailpølser
  • 1 pk. bacon
  • 2 løg
  • 2 hvidløg
  • 250 g champignoner
  • 1-2 peberfrugt
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 lille ds tomatpure
  • 1 dl vand + lidt svinebouillon jeg bruger Oscars
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk stærk paprika
  • evt. lidt cayennepeber
  • 1-2 dl fløde
  • Salt og peber
  • evt. finthakket persille

Tilbehør

  • ris eller kartoffelmos

Sådan gør du

  • Start med at hakke løg, peberfrugt og evt. rodfrugt og skær champignoner i skiver. Skær mørbradden i mundrette stykker.
  • I en stor gryde steg baconen sprød, fisk stykkerne op af gryden og læg dem på noget papir. Brun mørbradden i baconfedtet. Hvis du kan lide at dine pølser også har lidt stegeskorpe, så smider du dem også ned i gryden og giver dem lidt farve.
  • Læg kødet til side og sauter løgene i det resterende fedt, tilsæt evt lidt mere fedtstof. Når løgene begynder at blive klare, så tilsæt champignoner og peberfrugter og sauter i et par minutter mere. Kom kødet (ikke baconen) tilbage i gryden. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, paprika, vand og bouillon og lad simre i 15-20 min.
  • Tilsæt fløde og bacon og smag retten til med salt, peber og paprika.
  • Server med ris eller kartoffelmos.
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Efterår, Gris, Gryderet, Vinter