Go Back

Pølsebrød

Antal 12 stk
Tilb. tid 30 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 3 dl lunkent vand
  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 250 g ølandshvedemel kan erstattes med andre melsorter, men vær opmærksom på at du måske skal skrue lidt på mængden
  • 400 g hvedemel
  • 1 æg til at pensle med
  • Godt med sesamfrø

Sådan gør du

  • Rør gær ud i en skål med lunkent vand og tilsæt mælk, olie og æg. Tilsæt ølandshvede, salt, kardemomme og sukker . Rør nu hvedemel i og ælt til sidst til dejen er lækker smidig.
  • Lad dejen hæve i en skål i 30 minutter.
  • Del dejen i 12. Kom lidt olie på bordpladen og dine hænder. Sådan kan du forme brødene uden at bruge ekstra mel og sørge for at de ikke bliver for tørre. Lad pølsebrødene hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter, pensel med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
  • Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 15-18 minutter.

Noter

Husk at du sagtens kan lave en ordentlig portion. De fryser rigtig pænt. Du skal tø dem op, sætter du dem bare på køkkenbordet i 1-2 timer og så luner dem i ovnen eller på grillen.
Du kan forøvrigt også bruge denne dej til at bage burgerboller med, hvis du skal bage begge dele og kun overskuer at lave en dej. Bagetid og mængde af dej til et brød er det samme som til pølsebrødene.
Ret: Bagværk
Køkken: Dansk
Keyword: Burgerboller, Hotdog, Hotdogbrød, Pøsebrød