250gølandshvedemelkan erstattes med andre melsorter, men vær opmærksom på at du måske skal skrue lidt på mængden
400ghvedemel
1æg til at pensle med
Godt med sesamfrø
Sådan gør du
Rør gær ud i en skål med lunkent vand og tilsæt mælk, olie og æg. Tilsæt ølandshvede, salt, kardemomme og sukker . Rør nu hvedemel i og ælt til sidst til dejen er lækker smidig.
Lad dejen hæve i en skål i 30 minutter.
Del dejen i 12. Kom lidt olie på bordpladen og dine hænder. Sådan kan du forme brødene uden at bruge ekstra mel og sørge for at de ikke bliver for tørre. Lad pølsebrødene hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter, pensel med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
Bages i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca. 15-18 minutter.
Noter
Husk at du sagtens kan lave en ordentlig portion. De fryser rigtig pænt. Du skal tø dem op, sætter du dem bare på køkkenbordet i 1-2 timer og så luner dem i ovnen eller på grillen.Du kan forøvrigt også bruge denne dej til at bage burgerboller med, hvis du skal bage begge dele og kun overskuer at lave en dej. Bagetid og mængde af dej til et brød er det samme som til pølsebrødene.