Go Back

Pasta med cremet chorizo- og mascarponesauce

En lækker og simpel pastaret med smæk på smagen
Antal 2 personer
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser

  • 100 g tørret chorizo
  • 2 fed hvidløg
  • 1 drys chiliflager
  • 1-2 spsk tomatpure
  • 1 dåse tomater
  • olivenolie
  • 250 g mascarpone
  • 1 spsk revet parmesanost + lidt ekstra til drys
  • 1 spsk hakket persille
  • 1 spsk hakket basilikum
  • 200-250 g pasta meget gerne rigatoni

Sådan gør du

  • Fjern skin fra chorizopølsen og hak den i små tern. Sauter i den i en gryde med lidt olivenolie i 3-4 minutter til det meste af fedtet fra pølsen er smeltet.
  • Hak hvidløg fint og tilsæt dem, chili og tomatpure til gryden. Lad det sautere et par minutter.
  • Hæld vin i gryden og brus bunden godt af. Tilsæt hakkede tomater, skrue ned og lad saucen simre i 10-15 min.
  • Kog imens pastaen efter anvisning. Dræn pastaen - Gem ca. ½ dl af pastavandet til saucen.
  • Kom mascarpone og parmesanost i saucen og rør til det er helt opløst.
  • Tilsæt pastavand og hakkede krydderurter. Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt pasta og varm igennem. Server pastaen med masser af parmesan på toppen.
Ret: Hovedret, Pasta
Køkken: Europæisk, Italiensk
Keyword: Hurtig mad, Krydret, Pasta, Stærk