Go Back

Hjemmesyltede drueagurker

Antal 2 glas
Forb. tid 1 day
Tilb. tid 20 minutter
Syltetid 7 days

Ingredienser

  • 500-600 g drueagurker

Saltlage

  • 1 l vand
  • 100 g salt

Syltelage

  • 3 dl lagereddike
  • ½ dl vand
  • 150 g sukker
  • 20 peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • 2 tsk sennepskorn
  • 4 skiver frisk peberrod
  • 2 skalotteløg skåret i halve kan udlades
  • 1 lille chili i skiver kan udlades eller kun tilsættes ét glas
  • 1 dildskærme kan udlades

Sådan gør du

  • Lav din saltlage i en beholder med låg.
  • Vask og prik dine drueagurker med en gaffel, så saltlagen kan komme ind i agurkerne og tilsæt agurkerne til saltlagen. Lad dem hvile i køleskabet i ca 1 døgn.
  • Kom eddike, vand og sukker i en gryde og giv det et opkog.
  • Skold dine sylteglas med varmt vand og fordel laurbærblade, peberkorn, sennepskorn, peberrod, lotteløg og evt. chili og dildskærme i de to glas.
  • Hvis dine drueagurker er lidt store (det kan de hjemmedyrkede blive), så skær dem i skiver eller kvarte og kom dem i sylteglassene.
  • Hæld lagen i glassene, så de er helt fyldt op og kom lågene på.
  • Lad glassene køle helt af på køkkenbordet og kom dem herefter på køl.
  • Lad glassene stå i mindst en uge, før du åbner og nyder dem.
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk, Europæisk
Keyword: Billig mad, Fra haven, Hjemmedyrket, Syltede grøntsager