Go Back

Ratatouille

En lækker sommergrøntsagsret til hele familien
Antal 4 personer
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time

Ingredienser

Tomatsauce

  • 1 rødløg
  • 400 ml hakkede tomater eller possata
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie + lidt til at smørre fadet
  • 2-3 laurbærblade
  • friskkværnet peber
  • 3-4 stilke timian ca 1 tsk tørret timian kan også bruges
  • ½ glas hvidvin kan udlades

Grøntsager

  • 1-2 røde peberfrugt
  • 1 courgette grøn eller gul
  • 1 aubergine Lilla eller hvid
  • 2-3 store tomater
  • 2-3 rødløg
  • evt. hakket persille eller frisk timian til pynt

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Hak rødløg og hvidløg fint og sauter i en lille gryde med olivenolien til løgene er møre.
  • Tilsæt hvidvin og giv gryden et lille opkog. Tilsæt hereftet hakkede tomater, laurbærblade, timian, salt og sukker og retten simre i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber.

Grøntsager

  • Forvarm ovn til 175 grader.
  • Skær alle grøntsagerne i skiver.
  • Smør et ovnfast fad med olivenolie og kom tomatsaucen i.
  • Anret grøntsagerne skiftevis som vist på billedet.
  • Bag retten i ovnen i ca 30 minutter og tjek om du er tilfreds. Grøntsagerne bør være møre, men ikke udkogte. Hvis de stadig har for meget bid, så giv fadet 10-15 minutter mere.
  • Drys retten med persille eller timian og server.

Noter

Ratatouillen kan sagtens strække sig til flere dage og er let at varme op. 
Retten tager ikke skade af en lille smule ost på toppen, hvis du skulle have lyst til det ;-) 
Ret: Grøntsager, Hovedret, Tilbehør
Køkken: Europæisk, Fransk
Keyword: Billig mad, Grill, Grillmad, Sensommer, Vegansk, Vegetarisk