Go Back

Tropisk sommerkage

Kokos- og ananaskage med passionsfrugt curd og passionsfrugt og lime cream cheese frosting
Antal 1 kage
Tilb. tid 2 timer

Udstyr

  • 1 20 cm springform

Ingredienser

Kokos-Ananaskage

  • 300 g alm. kokosmel
  • 6 æg
  • 4 spsk kartoffelmel
  • ½ dl ananassaft se note om ananas i bunden
  • 400 g ananaspuré
  • 200 g sukker
  • 100 g smeltet smør
  • 10 g vaniljepasta
  • 4 g bagepulver

Passionsfrugt curd

  • 80 g passionsfrugtpuré svarer til ca 8 passionsfrugter
  • 1 spsk limesaft ca ½ lime
  • 100 g sukker
  • 8 æggeblommer
  • 130 g usaltet smør ved stuetemperatur

Passionsfrugt og lime cream cheese frosting

  • 2 spsk passionsfrugtpuré svarer til ca 3 passionsfrugter
  • 100 g blødt usaltet smør
  • 150 g flormelis
  • 200 g creme cheese
  • 1 lime skallen herfra og lidt saft
  • 1 tsk vaniljepasta

Sådan gør du

Kokos-Ananaskage

  • Tænd for ovnen til 190 grader og beklæd din springform med bagepapir i bunden og lidt fedtstof på siderne (jeg plejer at bruge lidt neutral olie.
  • Fintmal ½ af kokosmelet i en hakker (sådan en der følger med din stavblender), kom i en skål og tilsæt bagepulver. Sæt til side.
  • Kom hakkeren på en køkkenvægt og åben dåserne med ananas. Kom al frugten i hakkeren og hæld saft ved indtil du rammer de 400 g. Blend frugten til en puré og sæt til side. Du skulle gerne have ca ½ dl ananassaft til overs. Hvis du ikke helt har nok, så kan du spæde op med vand.
  • Kom æg, sukker, kartoffelmel og ananassaft i en skål (glas eller metal), der kan tåle at komme i et vandbad. Massen vil vokse i volume, så skålen skal ikke være for lille. oSæt skålen ovenpå en gryde med spilkogende vand og pusl kontinuert indtil massen rammer ca 60 grader. Jeg bruger mit elektristiske piskeris på laveste eller næstlaveste hastighed. Ellers bliver du tæt i armen.
  • Tag skålen af vandbadet og pisk ved mellem-mellemhøj hastighed ind massen er ca tredoblet i volumne.
  • Smelt dit smør i mikroovenen og bland med ananaspuré og vaniljepasta.
  • Tilsæt langsomt ananasmassen til æggemassen, mens du rører i den.
  • Vend det fintmalede kokosmel og bagepulver i kagemassen og vend derefter det alm. kokosmel i.
  • Kom kagemassen i formen og bag kagen i 35-40 min. Lad den køle helt af i formen.

Passionsfrugt curd

  • Hvis du bruger friske passionsfrugter, så start med at halvere dem og komme al kødet i et højt blenderglas. Blend hurtigt og si herefter kornene fra.
  • Husk at tage dit smør ud af køleskabet.
  • Kom passionsfrugtpuré og limesaft i en lille gryde og bring i kog.
  • Pisk æggeblommer og sukker i en skål (igen en der kan tåle vandbad). Tilsæt ca 1/3 af den varme saft til æggesnapsen under omrørring. Tilsæt herefter resten af puréen, også under omrøring.
  • Kom skålen over en gryde med spilkogende vand og pisk indtil cremen er tyknet godt. Det vil føles som en evighed, men jeg lover at det er det værd.
  • Tag skålen af vandbadet og pisk et par kage for at køle curden lidt ned. Hvis du kan mærker at der er lidt klumper i massen, så si den igennem en fin si.
  • Tilsæt ca 1/3 af det bløde smør og blend med en stavblender. Tilsæt den næste 1/3 og gentag og den sidste og gentag. Du skulle gerne nu have en blød og lækker creme. Lad den køle lidt af indtil den er stuetemperatur.
  • Du kan bruge cremen med det samme, men den kan også holde sig i køleskabet i 4-5 dage. Pisk den evt. lidt efter den har været i køleskab.

Passionsfrugt og lime creme cheese frosting

  • Pisk smørret luftigt. Tilsæt flormelis lidt af gangen. Tilsæt creme cheese og rør til cremen er jævn og lækker.
  • Halver passionsfrugter, skrap kødet ud og giv det en tur med stavblenderen. Si puréen i en fin si for at fjerne kernerne.
  • Riv ca 1/2 af limeskallen.
  • Tilsæt passionsfrugt og limeskal. Smag cremen til med limesaft.
  • Sæt evt. cremen lidt på køl for at stivne den lidt før brug.

Samling af kagen

  • Del din kage i 3 lag meget forsigtigt. Det er en meget luftig kage, så den kan godt falde lidt fra hinanden. Det er ikke verdens undergang. Curden og frostningen vil holde kagen sammen, selv hvis en af bundene går lidt i stykker.
  • Læg bundene sammen med curden og sæt i køleskabet i 10 min.
  • Fordel et lag af creme cheese frostingen på hele kagen og sæt i køleskabet i 20 min. Så er alle evt. kagekrummer og kagecreme fanget i det lag af glausuren.
  • Fordel herefter resten af frostingen på kagen jævnt. Sæt i køleskab indtil ca 30 min før servering.
  • Man kan evt. pynte kagen med tørret ananas, frisk ananas, kokos eller spiselige blomster.

Noter

Jeg brugte 2 af de små dåser ananas af 225 g, man typisk køber nede i brugsen i 3 pax til både pure og ananassaft og det passede fint. 
Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: Australsk, Internationalt, Tropisk
Keyword: Eksotiske frugter, Farvestrålende mad, Glutenfri, Lagkage, Luksus mad, Sommer, Tropiske frugter