godt med revet parmesanostgrana padona kan også bruges
revet skal af en citron
friske krydderuter fx. persille, timian og basilikum
1håndfuldsalvieblade
godt med smør
salt og peber
Sådan gør du
Ricottacreme
Hak krydderurter fint og bland med ricotta, revet citronskal og ca ½ dl parmesan. Smag til med salt og peber.
Jeg bruger normalt ca ½ potte af timian, basilikum og persille til mit fyld, men smag dig frem.
Pasta
Bland mel og æg og ælt pastaen længe og godt. Pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i ½ time.
Del pastaklumpen i 4 stykker og kør dem igennem maskinen indtil pastaen har en rigtige tekstur. Rul dejen igennem maskinen indtil fine og tynde plader. Jeg foretrækker til indstilling 6 eller 7 på min gamle Atlas pastamaskine. Husk at drysse bordet med mel, så pastaen ikke hænger fast!
Fordel fyldet i små klatter med gode mellemrum på den ene halv del af en plade. Pensl med en lille smule vand i kanterne og fold den anden halvdel hen over. Tryk pastaen sammen i siderne og skær raviolierne med en kniv.
Læg raviolierne til side i lidt mel, så de ikke klistrer sammen og gentag processen til du løber tør for fyld.
Kog pastaen i rigeligt saltet vand i 5-8 minutter.
Sprød salvie og salviesmør
Steg salviebladene i godt med smør ved middelvarme indtil de bliver sprøde. Du vil ikke have at smørret brænder for meget på.
Server pastaen med salviesmør, revet parmesan og salvieblade.
Noter
Du kan sagtens lave pastaen dagen - eller ugen før. De kan sagtens fryses. Bare lad dem ligge på en plade i fryseren med afstand fra hinanden i ca 30 min, så de ikke hænger sammen. Herefter kan de kommes i en pose.