Go Back

Porc au vin blanc

En dejlig gryderet med svinemørbrad og hvad du nu har af grønt i køleskabet
Antal 3 personer
Tilb. tid 30 minutter
marineringstid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 2 gulerødder
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 persillerod kan udlades
  • 6-8 markchampignoner
  • 50 g bacon i tern
  • 3 dl tør hvidvin
  • 1,5 dl svinebouillon
  • 2-3 tsk tomatkoncentrat
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 laurbærblade
  • Et par kviste timian
  • Lidt hakket persille
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær mørbradden i 1,5-2 cm tykke skiver og mariner dem i hvidvinen med laurbærblade og hakket timian i 1 times tid.
  • Skær gulerødder (og evt. persillerod) i tern, hak hvidløg fint og rødløg og markchampignoner groft.
  • Varm en gryde godt og steg baconen sprød og sæt til side.
  • Tag mørbradskiverne op af hvidvinen og dup dem tørre - smid IKKE hvidvinen ud! Den skal du bruge lige om lidt. Brug baconfedtet og lidt smør til at brune mørbradskiverne og tag dem op ad gryden igen.
  • Sauter gulerødder, persillerod, hvidløg, rødløg og markchampignoner i gryden i et par minutter. Kom baconen tilbage i gryden. Tilsæt hvidvin (med laurbærblade og timian), bouillon, tomatkoncentrat, sennep og rør godt rundt.
  • Kom mørbradskiverne tilbage i gryden og lad det hele simre i ca. 20 minutter ved svag varme under låg.
  • Smag retten til med hakket persille, salt og peber og server med fx kogte kartofler.
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Fransk
Keyword: Gris, Gryderet, Sensommer