Go Back

Tabbouleh

En frisk og lækker salat med couscous eller bulgur, friske krydderurter, sprøde grøntsager og dejlig citrus.
Antal 2 personer
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter

Ingredienser

  • 1 dl couscous alternativt bulgur
  • 1 dl vand
  • 1/3 agurk
  • 6-8 cherrytomater
  • 1 lille rødløg
  • ½ lille rød chili kan udlades
  • 1 god håndfuld bredbladet persille
  • lidt frisk koriander
  • lidt frisk mynte
  • ½ lille citron
  • 1-2 spsk olivenolie
  • salt og peber efter smag

Sådan gør du

  • Kog vandet og hæld det ud over couscoussen i en skål. Tilsæt lidt salt, rør rundt og læg låg på. Lad couscoussen absorbere vandet. Det burde tage 5-10 min.
  • Hak imens alle krydderurterne og chili og bland olivenolie og friskpresset citronsaft fra din lille citron.
  • Hak grøntsagerne i mundrette stykker.
  • Bland couscous, dressing og grøntsager sammen. Smag til med salt og peber.

Noter

Laver man retten til en fed fisk, som fx laks, kan man med fordel erstatte tomater med granatæblekerner og skrue lidt op for mynten og lidt ned for persillen. 
Ret: Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Keyword: Budgetmad, Farvestrålende mad, Grillmad, Hurtig mad, Vegetarisk