En frisk og lækker salat med couscous eller bulgur, friske krydderurter, sprøde grøntsager og dejlig citrus.
Antal 2personer
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Ingredienser
1dlcouscousalternativt bulgur
1dlvand
1/3agurk
6-8cherrytomater
1lillerødløg
½lillerød chilikan udlades
1god håndfuldbredbladet persille
lidtfrisk koriander
lidtfrisk mynte
½lille citron
1-2 spskolivenolie
salt og peber efter smag
Sådan gør du
Kog vandet og hæld det ud over couscoussen i en skål. Tilsæt lidt salt, rør rundt og læg låg på. Lad couscoussen absorbere vandet. Det burde tage 5-10 min.
Hak imens alle krydderurterne og chili og bland olivenolie og friskpresset citronsaft fra din lille citron.
Hak grøntsagerne i mundrette stykker.
Bland couscous, dressing og grøntsager sammen. Smag til med salt og peber.
Noter
Laver man retten til en fed fisk, som fx laks, kan man med fordel erstatte tomater med granatæblekerner og skrue lidt op for mynten og lidt ned for persillen.