Go Back

Berusede thailandske nudler (Pad Kee Mao)

En dejlig stærk thailandsk stir-fry, der giver dig sved på panden
Antal 2 personer
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser

  • 200 g tørrede brede risnudler de samme som man ville bruge til Pad Thai
  • 2 spsk sesam olie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 brids eye eller thai chilier kan erstattes med alm. chilier og lidt chilisauce
  • ½ rødløg
  • 230 g kyllingeinderfilet kan erstattes med kyllingefilet
  • 1 spsk fiskesauce
  • 3 forårsløg
  • 2 gulerødder kan udlades eller erstatte med andre grøntsager
  • ½ broccoli kan udlades eller erstatte med andre grøntsager
  • 1 stor håndfuld thailandsk basilikum kan erstattes med alm. basilikum
  • 2 både lime
  • ½ chili til pynt kan udlades

Sauce

  • 3 spsk østerssauce
  • spsk lys soja kan erstattes af alm. soja
  • spsk alm. soja
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk vand

Sådan gør du

  • Hak hvidløg og chilier fint og sæt til side i en skål. Skær rødløg midt over og i skiver og sæt til side i en separat skål.
  • Skær broccoli i små buketter, gulerødder i tynde skiver eller fine stave og forårsløg i mundrette stykker.
  • Skær kyllingen i mundrette stykker.
  • Bland alle ingredienserne til saucen sammen i en lille skål.
  • Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken. Gør det i usaltet vand, da nudlerne vil tage smag fra saucen og vi vil ikke have det for salt. Dræn og sæt til side.
  • Varm olie i en wok eller på stor pande. Steg hvidløg og chili i ca. 20 sek. i olien. Tilsæt rødløg og sauter 1 minuts tid. Tilsæt kylling, broccoli, gulerødder og fiskesauce og sauter videre i 2-3 minutter til kyllingen er gennemstegt og grøntsagerne er så bløde som du gerne vil have det.
  • Tilsæt saucen, nudlerne og forårsløg og sauter i 1 minut.
  • Smag til med chilisauce, hvis du bruger det.
  • Tag retten af varmen og vendt basilikummen i. Smag
  • Server med evt. ekstra frisk chili og en skive lime.
Ret: Hovedret
Køkken: Thailandsk
Keyword: Fjerkræ, Hurtig mad, Kylling, Stærk