Go Back

Kalv med blandede rodfrugter og peberfrugtcreme

Antal 2 personer
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time

Ingredienser

  • ½ kg kalvesteg med fedtkant f.eks. cuvette
  • 500 g blandede rodfrugter
  • 1 rød peberfrugt
  • 6 skalotteløg
  • 1 kvist rosmarin
  • 1-2 timiankviste
  • 2,5 spsk olivenolie
  • ½ dl hvidvin
  • ½ spsk. hvidvinseddike
  • dl oksebouillon
  • 75 g mascarpone
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Forvarm oven til 225 grader (på grill-funktion).
  • Halvér peberfrugterne og fjern kernerne. Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet bobler op og er mørkt. Sæt til side og afkøl.
  • Skru ovnen ned til 180 grader og skift over til varmluft. Dub steget med køkkenrulle og rids fedtsiden af kødet på kryds og krydr med salt og peber. Læg med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 2-3 minutter. Vend og brun den anden side også i 2-3 minutter. Sæt et stegetermometer i kødet, så spidsen af spiddet sidder midt i kødet, der hvor det er tykkest. Sæt stegen i ovnen og steg til kernetemperaturen er 55 grader. Det tager 35-50 minutter.
  • Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker. Pil skalotteløgene. Skyl krydderurterne. Bland rodfrugter og alle skalotteløgene på nær ét med krydderurter og 2 spsk olivenolie og kom det i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Sæt rodfrugterne i ovnen i 45 min.
  • Pil skindet af peberfrugterne. Steg det sidste skalotteløg skåret i kvarte og peberfrugt på en pande i lidt olivenolie til løget er mørt. Tilsæt hvidvin, hvidvinseddike samt bouillon og kog ind til det halve. Blend saucen med mascarpone og smag til med salt og peber.
Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Gæstemad, Luksus mad