Go Back

Irsk kaffe kage

En skøn kage til hyggen på de lidt koldere dage
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time

Udstyr

  • 1 24-26 cm springform

Ingredienser

Whiskykage

  • 175 gram blødt smør
  • 150 gram mørk muscovado
  • 100 gram rørsukker
  • 4 æggeblommer
  • 4 æggehvider pisket stive i en separat skål
  • 75 ml whisky fx Johnny Walker Red Label
  • 1 spsk instant kaffepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 225 gram hvedemel

Whiskyglasur

  • 100 gram smør
  • 50 gram mørk muscovado
  • 1 tsk instant kaffepulver opløst i 1 spsk whisky
  • 200 gram flormelis

Sådan gør du

Whiskykage

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Alle de tørre ingredienser, på nær kaffepulver, sigtes sammen i en skål (se evt. note i bunden, hvis din muscovadosukker er blevet hård).
  • Tilsæt det bløde smør og rør godt.
  • TIlsæt herefter alle æggeblommerne og pisk grundigt.
  • Tilsæt til sidst whisky-/kaffeblandingen og pisk igen grundigt.
  • Pisk æggehviderne stive i en seperat skål og vend dem forsigtet i kagedejen.
  • Smør din valgte form med lidt smør eller olie og hæld dejen i. Bag kagen midt i ovnen i ca. 40 min.
  • Lad kagen køle helt af, før den smøres med glasuren.

Whiskyglasur

  • Smør, muscovado og kaffe/whisky smeltes i en gryde ved lav varme under omrøring.
  • Når det hele er smeltet, tages gryden af varmen, og flormelis røres i. Smag selv til, måske vil du have mindre eller mere flormelis i.
  • Smør glasuren på kagen. Den stivner i takt med, at den afkøles, så den er lettest at smøre på i lunken tilstand.

Noter

Brug den whisky du normalt ville bruge til at lave Irish Coffee. Jeg bruger selv Johnny Walker Red Label. 
Du kan bage kagen i en randform, en alm. springform eller i en firkantet form. Jeg har lige i denne opskrift brugt en 26 cm springform, men du kan fint gå med en på 24 cm. Bruger du en mindre form, så skal du måske justere bagetiden lidt.
Hvis du oplever at din muscovadosukker er blevet lidt hård (hvilket kan ske, hvis den har stået lidt), så kan du opløse sukkeret i whisky/kaffeblandingen i stedet for at tilsætte det sammen med de andre ingredienser. 
Ret: Bagværk, Dessert
Køkken: Dansk
Keyword: Irish coffee, Irsk kaffe, Kaffe, Mokka, Whisky