Go Back
5 fra 1 stemme

Svensk pølseret med bacon og blomkål

En dejlig fyldig gryderet, der kan være på bordet på 30 minutter.
Antal 4 personer
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter

Ingredienser

  • 450 g gode store frankfurtere
  • 150 g bacon i tern
  • 600 g kartofler
  • 1 lille blomkålshoved
  • 3 store løg (alm. eller rødløg - hvad du lige har)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille rød chili (kan udlades)
  • 1 spsk sød paprika
  • 2 tsk stærk paprika
  • 140 g tomatpuré
  • dl fløde
  • 3 dl mælk
  • Salt og peber
  • purløg eller persille til drys

Sådan gør du

  • Skræl og skær kartoflerne i ensartede mundrette stykker. Kog i letsaltet vand til møre.
  • Skær blomkålen i små buketter. Når kartoflerne er ved at færdige, så tilsæt blomkålene og lad dem lige koge med i de sidste par minutter. Når du hælder vandet fra kartofler og blomkål, så kom lidt af det i en skål og sæt til side. Grøntsagsvandet er fyldt med glutamin (umami), der er smagsforstærkende.
  • Hak løg, hvidløg, chili og skær pølserne i gode tykke skiver.
  • Steg baconen i en gryde i et par minutter.
  • Tilsæt løg, hvidløg og chili og sauter til løgene begynder at blive blanke.
  • Så er det pølsernes tur til at komme i. Steg til de får lidt farve.
  • Tilsæt paprika og tomatpure og det lige stege med i et minuts penge.
  • Kom fløde, mælk, grøntsagsvand, kartofler og blomkål i og lad retten simre i et par minutter.
  • Smag til med salt, peber og paprika.
  • Drys med persille eller purløg og server starks
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Budgetmad, Gryderet, Hurtig mad, Pølse