WIP – Cofocos nyeste idé

7

WIP (work in progress) er det nyeste skud på Cofocos ret vildt voksende stamme.
Konceptet er spansk (så Cofoco prøver noget nyt, hvilket er godt fordi nu har de vist styr på det med italiensk mad). De har givet sig selv 100 dage til at teste deres retter, hvilket vil sige at man får 4 retter med 4 glas vin/juice og kaffe/te til 400 DKK. Det er i hvert fald hvad de skriver på deres hjemmeside. Hvad de ikke lige nævner er starteren og cavaen, de smider overi, så vi snakker reelt 5 retter, 5 glas vin/juice og te/kaffe 😉 og de tager ikke ekstra for vand! Hvilket Cofoco restauranter desværre kan være slemme til – og come on, det er postevand!

Ved måltidets afslutning stemmer man om hvilken af de 4 retter man bedst kunne lide og sådan finder de frem til deres endelige menukort.

Godt, nu hvor vi har konceptet på plads, så lad os snakke om aftenen.
Jeg havde oprindeligt booket et bord til to, men min veninde var nødt til at hoppe fra og jeg kunne ikke finde en erstatning. Nuvel, så går jeg da bare ud alene. Mange ville finde det lidt grænseoverskridende og ja, det er det da. Første gang. Derefter så finder du ud af det 🙂 Jeg lever lidt efter devisen at man skal opleve de ting man gerne vil og der er ingen grund til ikke at kaste sig ud i det. Man kan få nogle fede oplevelser – som jeg f.eks. fik på WIP.

Vi starter med at jeg finder døren – der så er lige rundt om hjørnet, inde i en gård.
Jeg kommer ind og informerer den søde jyske tjener om at det kun bliver mig i aften. Intet problem. Han finder mig et bord og jeg bliver hurtigt betjent af en anden sød tjener – denne gang en spanioler – der skænker mig et glas rosé cava og fortæller mig om konceptet og hvad jeg kan forvente i løbet af aftenen.
Jeg smager på min cava og studerer lokalet.
Stilen er ret low-key. Vi snakker mørkeblå vægge, træborde, varmt lys og masser af sterin. De går efter minimalistisk hygge og jeg synes det lykkes for dem. Jeg savner dog lidt et sted at hænge min jakke, men fred være med det.

Et lilla glas fræk cava
Et lille glas fræk cava

Rummet
Rummet
Mit bord
Mit bord

Starteren er lille tapas anretning og allerede her lægges niveauet. Der er ansjos vinklet om oliven, serranoskinke og en lille sprød dumpling med kylling og champignon.
Jeg HADER ansjos og er ærlig talt heller ikke super pjattet med oliven, men Gud, hvor de bare går sammen og op i større enhed her! Serranoskinken er en god kvalitet og smager som en virkelig god parmaskinke og den lille dumpling er bare perfekt afstemt – Og det spiller alt sammen smukt op til cavaen.

Tapas
Tapas

Første ret er blæksprutte med marineret melon, agurk, ærteskud og en let vinergrette med et glas klar og enkel hvidvin.
Maden spiller, smagskombinationen er helt rigtig og vinen spiller smukt op til – Men den måde blæksprutten er skåret på gør at jeg ikke kan abstrahere fra at det er blæksprutte jeg spiser – og jeg har et lidt anstrengt forhold til blæksprutte. Så god og gennemtænkt ret, men nok ikke til os, der ikke er pjattede med sprutte 😉

Blæksprutte
Blæksprutte

Anden ret et pocheret æg med hvide asparges og bøgehatte drysset med fintreven manchegoost. Vinen er en fyldig hvidvin lavet på blandende druer, hvoraf en af dem var muscato (der typisk bruges til dessertvin), så vi snakker om en vin med fylde og sødme, der harmonerer smukt med maden, hvor det uden tvivl er den salte ost, der er dominant og samler retten.

Pocheret æg med hvide asparges og machego ost
Pocheret æg med hvide asparges og machegoost

Tredje ret er hovedretten så den står på rosa kalv med grønne asparges, ærter, ærteskud og en dejlig røget paprikasauce. Den tilhørende vin er en klassisk Tempernillo. Maden var dejlig, saucen fantastisk og vinen helt klassisk og dejlig, men jeg ville personligt være gået en helt anden vej omkring vinen. Jeg ville have valgt en kraftig spansk rose vin, der ville være tilpasset til maden. Tempernilloen overskyggede maden, hvilket ikke var meningen.

Kalv med asparges, ærter og forårsløg
Kalv med asparges, ærter og forårsløg

Fluks videre til desserten. Her blev jeg skænket et glas ordentlig sherry (der reelt smagte som tawny portvin – min yndlings :-)). Der var ikke et øje tørt og jeg skulle virkelig holde mig selv i nakken for ikke at drikke al dessertvinen før desserten kom på bordet.

mmm ... Sherry
mmm … Sherry

Efter hele 5 minutter (gisp!) kom desserten. Chokolademousse med hvidt chokoladeskum, rabarber og chokoladestøv.
Den rigtig tunge chokolademousse og det lette hvide chokoladeskum gav en smuk kontrast og igen spillede godt op mod vinen.

Chokolademousse med hvidt chokoladeskum og rabarber
Chokolademousse med hvidt chokoladeskum og rabarber

Sidst, men bestemt ikke mindst fik jeg en rigtig god kop te (hvid/grøn/blomster te). Jeg fik en rigtig te strainer og ikke bare en pose te. Rørsukker, ikke bare alm. hvid og en lille brownie. Små ting ja! Men ting man ligger mærke til!

Te og brownie
Te og brownie

Alt i alt – Det er fundet til pengene!! I under jer selv et besøg! Hvis kvalitetsniveauet forbliver det samme når de overgår fra prøverestaurant til rigtig restaurant, så spår jeg at det bliver Cofocos største succes til dato (og giver hvor godt det går med Llima og Höst, så er det noget af et udsagn).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk