Westmarket

17

En veninde og jeg har været forbi Københavns sprit nye madmarked på Vesterbro – og bestemt ikke for sidste gang!

WestMarket slog dørene op i januar 2017 og i midten af februar tog jeg en veninde under armen og vi gik ind for at se hvad det nu var for noget.

Markedet har hjemme i en gammel lagerbygning, så der er masser af plads og det har de udnyttet godt. Gangene er brede, der er lavet område med borde og bænke og alle boderne med færdiglavet mad (som er de fleste, men det kan ændre sig, da nogle af boderne ikke er lejet ud endnu) har også siddepladser. Og al siddepladsen GØR indtryk på mig, da det er noget der virkelig mangler i Torvehallerne.

Der er masser af plads i Westmarket og det er rart!
Der er masser af plads i Westmarket og det er rart

Boderne er mange og meget varierede. Der er Danmarks første ugandiske streetfood bod, en arabisk rent vegetarisk bod,”Muuh og Oink” (den tror jeg ikke jeg behøver forklare vel? 😉 ), en bod dedikeret til pulled duck, tapas, ginbar, vinbar, ølbar, argentinsk, asiatisk i næsten alle afskygninger, salatbar, pølsebod, chokoladebod – og en fiskehandler, der synes at jeg også skulle tage billeder af hans bod siden jeg nu tog af alle de andre (og han havde da ret, så godt ord igen) – og tusind andre ting.

Ugandisk street food
Ugandisk street food

Arabisk vegetarisk
Arabisk vegetarisk
Muuh & Oink
Muuh & Oink
Havtasken ;-)
Havtasken 😉

Kort sagt, så er Westmarket al hvad jeg håbede at det ville være; En mere prisvenlig og mindre trang udgave af Torvehallerne med flere siddepladser 🙂

Der er næsten alt hvad hjertet kan begære, så det var svært for os at vælge, men vælge skulle vi jo. Nedenstående er mine tanker om de to små steder vi valgte at besøge denne gang.
Jeg tror at dette blogindlæg vil blive opdateret løbende i takt med at jeg får prøver de andre steder, så I kan få mit samlede indtryk af Westmarket, men det kan også være at det ender med at blive for langt og jeg deler det op i flere små indlæg. Lad os se hvordan det udvikler sig 🙂

Kød og Bajer
3 gæve piger synes at vi skulle nyde øl og pølse noget mere og siden det var en fredag aften, kunne min veninde og jeg ikke være mere enige. De har en lille hyggelig bod med god plads og et langbord, så selvom der var en smule trangt i baren, så havde vi fin plads, da vi satte os ned.
Vi startede med et smagsbræt med 3 slags pølse og 2 glas øl til den nette sum af 150 DKK.
Jeg må indrømme at jeg ikke var helt modig nok til at prøve bjørnepølsen (men næste gang er jeg game), så det blev røget rentunge, vildsvinssalami og bæverpølse. Jeg fik lov til at smage på et par forskellige øl og der er ingen tvivl om at deres pinapple pale ale (nr 8 på tavlen) var min klare favorit, men siden jeg ikke var sikker på hvor kraftig pølserne ville være, så valgte jeg at vi skulle starte med en Jacobs Hage (nr 6 på tavlen).
Pølserne vidste sig at være smagfulde og spændende, men også overraskende milde. Knækbrødet vi fik til var lækkert. Jeg kunne måske godt have savnet lidt mere tilbehør, fx ost for at være helt klassisk, men jeg kan ikke klage over kvaliteten eller prisen på deres smagsbræt. Vi endte med også at tage en pineapple pale ale, fordi min veninde var ret nysgerrig og den nød vi begge med stor tilfredshed. Mens vi sad og nød vores øl, så bemærkede vi også et par damer, der sad i baren med en omgang fish & chips fra en af de andre boder. Så de er helt afslappede med at man tager en snack fra en anden bod og nøjes med at nyde deres lækre øl.
Helt klart et besøg værd 🙂

Menukortet
Menukortet
3 slags pølse og 2 øl
3 slags pølse og 2 øl

Tapas Amor
I et stille hjørne af markedet ligger der en spansk delikatessebod, der også serverer tapas og charcuteri. De har ikke mange siddepladser, men vi fik tiltusket os et par og kastede os over deres tapas. De koster 45 DKK for 3 stk og vi endte med at smage 6 stk hver og blev fint mætte. 90 DKK for et lille måltid er ikke ringe. Vi fik også et glas vin og en øl, som også begge smagte fortrinligt 🙂 Udover de spændende tapas, så var personalet også varmt og imødekommende og det gør en stor forskel! Helt klart også et sted jeg med glæde ville stikke snuden forbi en anden gang – og måske prøves deres charcuteri, for det så altså også lækkert ud!

Tapas med tunmousse, blomkålsdelle, manchego & chorizo, pate, aubergine og rejer
Tapas med tunmousse, blomkålsdelle, manchego & chorizo, pate, aubergine og rejer
Tapas med blomkålsdelle, dybtstegt kyllingdelle, mozzarella & tomat, skinke & relish og tunmousse
Tapas med blomkålsdelle, dybtstegt kyllingdelle, mozzarella & tomat, skinke & relish og tunmousse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk