Den rødhårede gudinde fra nord (Bailey’s og hindbær kage eller muffins)

33

Bailey’s og hindbær er to ting jeg holder meget af, så da jeg faldt over opskriften “Gudinden fra Nord” (en lækker vanillekage med Irish Cream af kageguruen Sif Birka Sand Jensen), så kunne jeg ikke dy mig for at rode lidt med opskriften og tilføje lidt syrlighed i form af hindbær – Og således blev gudinden rødhåret (som en vis madentusiast 😉 ).

Kage her kan laves som både alm. skærkage eller som muffins. På billederne vil I se den som muffins, da det er dem jeg lige har gode billeder af. Jeg vil tilføje billeder af kagen næste gang jeg laver den 🙂

For at få den virkelig lækre karamel tone i kagen frem, skal man bruge lys muscovadosukker
, men det er desværre lidt så besværligt at fremskaffe (min lokale superbrugs har den mørke udgave, men ikke den lyse). Hvis du virkelig ikke kan finde sukkeret, så kan man bruge rørsukker og 1 tsk karamel essens. Er det blasfemisk og forkasteligt? Ja! Men bare rolig, jeg siger ikke til nogen at du har snydt og det fungerer helt ok 😉

Ingredienser

150 g blødt smør
150 g lys muscovadosukker (alternativt rørsukker + 1 tsk karamelessens)
3 store æg
150 g hvedemel
1 dl tykmælk
50 ml Bailey’s
1 tsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver
ca 100 g hindbær

Fremgangsmåde

Forvarm ovn til 175 grader.
Brug muffinforme, der kan holde 1 dl og sæt dem på en bageplade, eller gør en 25 cm springform klar ved at smøre siderne og dække bunden med bagepapir.

Pisk smør og sukker luftigt i en skål. Pisk æggene i ét ad gangen. Mel, bagepulver og vanillesukker sigtes sammen og røres i dejen skiftevis med Bailey’s og tykmælk. Start og slut med melet.

Skærkage
Fyld halvdelen af dejen i formen og fordel halvdelen af hindbærene ud over dejen. Fyld resten af dejen i formen og fordel resten af hindbærene – tryk dem let ind i dejen. Bag i 50-60 min.

Muffins
Fyld lidt dej i formene, tilsæt 1-2 hindbær, fuld formene op til ca 3/4 af formen og fordel resten af hindbærene. Bag i 30 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk