Manzel – Dining week 2016

5

Jeg har hørt meget godt om den libanesiske restaurant Manzel, der ligger på hjørnet af Fiolstræde og Rosengården, så da jeg fik muligheden for at prøve den ved dette års Dining week, slog jeg til. Jeg tog min svigerinde, der også er frisk på at prøve nye ting, under armen og af sted til hjertet af København drog vi.

Vi træder ind af døren og duften af krydderier snor sig øjeblikkeligt kærligt rundt om os. Værten står glad klar til at byde alle i køen velkomne, da vi på ingen måde er de eneste, der ville have lidt sydlandsk mad i vinterkulden.
Vi bliver ledt ind i loungeområde og bedt sætte os og få varmen lidt. De har lidt travlt. Man kan gøre meget med lave sofaer, lagener, farvede lysstofrør, træborde og stearinlys. Det lyder måske som en kliché, men det virker fint og giver beduinstemning. Man kan fint se sig selv sidde her lidt med en date eller et par gode venner og få et par drinks før vi går til bords.
Tjeneren viser os, da vi udtrykker nysgerrighed, gårdhaven, hvor der er også et hyggeligt lille område, hvor man kan sidde om sommeren og få et par drinks og snacks.

Vi bliver vist til vores bord. Dekoren er enkelt og holdt i få farven. Jeg vælger at prøve vinmenuen til 200 DKK og min svigerinde tager et enkelt glas hvidvin. Deres cocktails ser meget spændende ud, men nu er det en mandag, så vi nøjes med vin.

Et bord hos Manzel
Et bord hos Manzel

Forretten er taboulleh med hjertesalat, persille, tomat, spidskommen, bulgur & springløg, falafel med tahini sauce, hummus med zatarbrød og spicy mango-tapenade med chili. Det smager alt sammen dejligt og går fint med både mit glas bobler og min svigerindes hvidvin.

taboulleh med hjertesalat, persille, tomat, spidskommen, bulgur & springløg, falafel med tahini sauce, hummus med zatarbrød og spicy mango-tapenade med chili.
Taboulleh med hjertesalat, persille, tomat, spidskommen, bulgur & springløg, falafel med tahini sauce, hummus med zatarbrød og spicy mango-tapenade med chili.

Hovedretten er delt i to.

Først samaka mashawii (ovnbagt fisk med tomat) med daddelkompot og baba ghanouj (auberginemos med hvidløg og tahini) med granatæblesirup. Igen smager det hele dejligt, men jeg hæfter mig især ved hvordan daddelkompotten tilføjer en ekstra dimension til fisken. Granatæblet gør det samme til baba ghanoujen. Det skal helt sikkert testes herhjemme på et tidspunkt!

 samaka mashawii (ovnbagt fisk med tomat) med daddelkompot og baba ghanouj (auberginemos med hvidløg og tahini) med granatæblesirup.
Samaka mashawii (ovnbagt fisk med tomat) med daddelkompot og baba ghanouj (auberginemos med hvidløg og tahini) med granatæblesirup.

Anden del af hovedretten er arabiske kødboller af lam- og oksekød med fritterede kikærter og græskarfritter med sumak.
Kødbollerne er krydret her perfekt – hverken for meget eller for lidt kanel og græskarfritterne er dejlige (men det er altså også svært at ødelægge noget ved at friturestege det). Jeg har fået mit glas rødvin og det har kraft nok til at komplimentere maden uden at overdøve den.

arabiske kødboller af lam- og oksekød med fritterede kikærter og græskarfritter med sumak
Arabiske kødboller af lam- og oksekød med fritterede kikærter og græskarfritter med sumak

Vi slutter aftenen af med baklava med mokka-chokolademousse med te og kaffe. Desserten er ikke så stort, men den er kompakt, sød og dejlig.

Baklava med mokka-chokolademousse
Baklava med mokka-chokolademousse

Alt i alt? Nu har jeg fået en lille smag af Manzel og jeg er mere end parat til at smage mere! De har en menu med 16 små retter til 450 DKK pr person (800 DKK hvis man tager den tilhørende vinmenu med) og en lounge menu med diverse små retter til 25 DKK pr. styk. Jeg glæder mig meget til at komme her igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk