Menu

Kylling i fad med cherrytomater, krydderurter og mozzarella

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

En simpel ret med gode råvarer og masser ad smag af solskin og sydlandsk varme – Perfekt til at drømme sig lidt væk i vinterkulden. Jeg kan ikke få mine arme ned over hvor god den her ret er. Det var lige det jeg trængte til!

For et godt stykke tid siden var jeg faldet over en opskrift på kylling i fad med cherrytomater og masser af smør, honning og balsamico. Måske lidt for meget balsamico, men grundtanken lød god, retten så lækkert ud og i dag måtte jeg så prøve det. Jeg skruede dog lidt ned for balsamicoen og honningen og op for krydderurterne og det blev super lækkert! Tror dog godt at retten kan bære at have det mere sødme og syre, men det må prøves en anden gang 😉

Jeg lavede ris til og de blev spist grådigt med den dejlige sauce og de søde tomater, men pasta, brød eller ovnbagte grøntsager ville også være lækkert tilbehør!

Ingredienser

Marinade
2 kyllingebryster
2 fed finthakkede hvidløg
½ finthakket chili eller lidt ½ tsk chiliflager
Lidt finthakket persille
Lidt finthakket basilikum
½ tsk timian
Et drys oregano
Et drys rosmarin
2 tsk olivenolie
2 tsk hvidvinseddike
Salt og peber

Tomater
ca. 250 g cherrytomater
2 fed hvidløg
1 lille rødløg
Godt med finthakket basilikum – i hvert fald 1 spsk
Lidt finthakket persille
1 spsk smeltet smør
2 tsk balsamico
2 tsk honning
1 tsk timian
Salt og peber

½ kugle frisk mozzarella skåret i skiver

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 220 grader.
Bland ingredienserne til marinaede i en frysepose. Kom kyllingen i posen og bland godt. Sæt til side på køkkenbordet, mens du laver resten af retten.
Halver tomaterne og skær løget i kvarte og pil lagene fra hinanden. Fordel i et ovnfast fad. Bland de andre ingredienser i en skål og hæld over tomaterne og løgene. Læg kyllingebrysterne oven på. Bag i ovnen i ca 20 minutter. Tag retten ud og fordel mozzarellaen på kyllingen. Grill hurtigt i ovnen til osten smelter og bliver gylden. Server med godt tilbehør og nyd, nyd, nyd!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat og kartofler

Grydestegt kylling er en ægte dansk klassiker, selvom jeg desværre ikke får lavet retten ofte nok. Men da jeg spottede en fin stor kylle og små vildemose kartofler på tilbud, så vidste jeg hvad der …

Kylling med bønner, knuste kartofler og sennepsvinaigrette

God mad behøver ikke koste en formue og det kan godt være at vejret ikke er så sommerligt, men det skal vel ikke afholde os fra at spise hyggelig sommermad. Den her ret er lækker …

Forårspasta med bacon, ærter og porrer

Foråret er over os og man kan ikke andet end at komme i stemning til noget let og lækkert. Denne pasta er lige præcis det – og så er den også hurtig at lave og …

Fetafyldte tomater

Det her er en simpel lille sideret, der ikke alene smager godt og er billig, den er også let at lave og ser flot ud. Ingredienser: 4 store tomater 80 g smuldret feta 1 dl …

Indisk inspireret cæsarsalat

Jeg holder meget af indisk mad og jeg holder faktisk også meget af en god cæsarsalat, så denne her kombination er lige i skabet til sådan en som mig. At dressingen så feder mindre end …