Gourmet toast og håndværksbrygget øl

2.4K

Gourmet toasts har gjort sin indtog i landet og det har jeg fuld forståelse for. På samme linje som med burgeren, hotdoggen og pizzaen er tanken at tage noget klassisk fastfood og gøre det den ekstra smule lækrere med gode råvarer, lidt nusseri og absolut ingen fedtforskrækkelse 😉
I dag får I opskriften på min version af den klassiske med skinke og ost – Min anden favorit med bresaola, pesto og trøffel skal jeg nok skrive om senere.

Jeg kan godt lide at bruge soltørrede tomater i stedet for alm. tomater, når jeg laver toast. Smagen er mere intens og der er mindre vand, hvilket jo er super vigtigt, for der er godt nok ikke meget ved en slatten toast. Et anden ting man skal huske er at altid starte og slutte med ost, når man lægger toasten sammen – Vi vil jo helst have masser af dejlig smeltet ost, så selvfølgelig skal osten ligge yderst. Jeg synes personligt at ølandsbrød gør det godt til toast, men typen af brød er ikke det vigtigste – Det vigtige er at man vælger et kvalitetsbrød, som man selv kan lide 😉 Når jeg først går i gang med at lave gourmet toasts, så ryger toasteren væk og panden kommer frem, men det er jo en smags sags om man bruger det ene eller andet redskab.

I min klassiske toast bruger jeg en god skinke, cheddar, nogle gange lidt lagret god gouda (jeg er personligt meget forelsket i “Dolaner”, som jeg køber hos min lokale ostepusher), en hjemmerørt dijonnaise, lidt hakkede soltørrede tomater, lidt syltede rødløg og lidt rucola – og selvfølgelig en god klat smør til at stege toasten i.
Rør dijonnaisen sammen, riv godt med ost og find de andre ingredienser frem. Byg toasten op med ost, dijonnaise, soltørrede tomater, rucola, skinke, måske lidt mere dijonnaise, syltede rødløg og lidt mere ost. Smelt smørret på en pande og steg toasten til osten begynder at smelte og den bliver sprød og gylden. Tilsæt evt. lidt mere smør og vend toasten, så den også bliver sprød på den anden side. Læg toasten på en tallerken og lad den køle en lille smule. Jeg ved godt at det er svært, men brændt tunge bliver ingen glade af.

Toast med cheddar, skinke, syltede rødløg, dijonnaise, rucola og soltørrede tomater

Ingredienser

Brød
Skinke
Revet cheddar
evt. revet lagret gouda
Rucola
Soltørrede tomater
Syltede rødløg
Hjemmerørt dijonnaise (2 del mayo, 1 del dijon sennep, 1 del grovkornet sennep)

Til en god klassisk toast hører der naturligvis også en god øl. Jeg har fundet et lille nordsjællandsk håndværksbryggeri, som jeg er blevet svært pjattet og siden de var flinke nok til at droppe en kasse af deres nye sommerøl af i går, så ville jeg da være et skarn, hvis jeg ikke åbnede en flaske og nød den sammen med min toast. Og uha, det var godt!

Det Våde Får laver øl “fra jord til glas”, dvs. at de selv malter og, så vidt muligt, udelukkende bruger ingredienser fra deres egen gård (der er økologisk) og omegn. Det er et virkelig cool koncept og når man hører Henrik, brygmesteren, tale om det, så skinner hans entusiasme for ølbrygning og det gode håndværk virkelig igennem 🙂
… Men tilbage til sommerøllen. Den Røde Ræv er en “Ny Nordisk lager”, smagt til med rønnebær og salvie. Umiddelbart lyder det som en sær kombination, men det giver faktisk en frisk og lækker øl med en god del dybde.

Noget jeg har oplevet ved alle øllene fra Det Våde Får er at de har været enormt velbalancerede og Den Røde Ræv er ingen undtagelse. Den er værd at nyde alene, men giver du den noget mad arbejde med, så skal du bare se løjer. Udover den lækre toast, så ville den også gøre det godt med en svinemørbrad på grillen med et par radiser vendt i lidt honning og æbleeddike i en gryde.

Røde Ræv fra Det Våde Får
Røde Ræv fra Det Våde Får

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk