Friends & Brgrs

15

En finsk (yep, du læste rigtigt) burgerkæde, Friends & Brgrs, har åbnet deres første burgerbar i København. Og ikke bare hvor som helst i København. På strøget lige overfor Jorck’s passage. Så bliver det ikke meget mere centralt! Jeg befandt mig tilfældigvis inde i byen i dag på deres åbningsdag og så ville man da være et skarn, hvis man ikke lige stak snuden ind og kiggede sig omkring!

Friends & Brgrs
Friends & Brgrs

Dekorden emmer nordisk design og mindset; Store, åbne lokaler i lyst træ, minimalistisk, men indbydende. Jeg bliver mødt i døren af en sød pige, der byder mig velkommen på deres åbningsdag og rækker mig et menukort. Burgermæssigt er der intet voldsomt nyt under solen, alle de forskellige lækkerheder, man kunne tænke sig uden at det bliver for meget. Jeg bemærker at de, kontra mange andre steder, ikke har chili, men chipotle mayonnaise på kortet (chipotle er røget chili) og at de tilbyder refill af sodavand til en 5’er.

Nordisk indretning
Nordisk indretning

Jeg starter mit første besøg stille og roligt og beder om deres Friend’s Brgr (friskt brød, håndlavet bøf, rigtig cheddarost, tomat, salat, Friend´s mayonnaise) med fritter, sodavand og chipotle mayonnaise. Jeg betaler 130 DKK for det hele (chipotle mayonnaise koster en 10’er). De kvikke drenge har taget deres råd fra udlandet og man får udleveret en lille elektronisk dimmer med ens nummer, der bipper, når maden er klar til afhentning. Jeg har set dem før, men kun i USA.

Elektronisk dimmer
Elektronisk dimmer

De små detaljer
De små detaljer

Min dimmer bipper og jeg går op til afhentningsskranken og får med et smil min tallerken.
Jeg sætter mig ned ved mit bord og sætter i værk. Mmmmm …. Brugeren er mam! Bollen er god, kødet smager af grill, osten er smeltet og Friend´s mayonnaisen er rørt med et par lækre ting. Fritterne er sprøde og når de siger chipotle mayonnaise, så mener de det! Den smager igennem og jeg er glad for at jeg brugte den 5’er på refill 😉

Friend's Brgr menu med chipolte mayonnaise
Friend’s Brgr menu med chipolte mayonnaise

Freind's Brgr
Freind’s Brgr

Jeg besøger gerne stedet igen – jeg skal da teste deres Chipotle Brgr og Aioli Brgr 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk