Darth Vader Cake (Chokoladekage med choko-lakridsglasur)

83

Premieren på den nye Star Wars er lige rundt om hjørnet og i morgen vil mine venner og jeg se 4-6 (altså de oprindelige) som optakt. En af drenge har fødselsdag, så han skal selvfølgelig have en fødselsdagskage. Nu havde jeg tilfældigvis en Darth Vader kageform liggende (fordi det har man jo?), så det var oplagt at bage en Darth Vader kage. Min kammerat kan godt lide lakrids og siden kagen ser flottest ud med sort glasur, så blev det en choko-lakrids glasur – og ja, det fungerer 😀 😉
Jeg lavede den fejl at jeg lavede glasuren for tyk og jeg mistede nogle af detaljerne i kagen, som I også kan se på billedet, men ingen af os er perfekte – Så har jeg lært det!
Du kan sagtens bage denne dejlige kage uden en Darth Vader kageform, en standard 2 L rugbrødsform vil også passe til denne mængde dej. Du kan købes Darth Vader formen på coolstuff.dk hvis du vil.

Darth Vader Cake (Chokoladekage med choko-lakridsglasur)
Darth Vader Cake (Chokoladekage med choko-lakridsglasur)

Ingredienser

60 g mørk chokolade
30 g kakaopulver
1 dl kogende vand
150 g blødt smør
100 g mørk muscovado
100 g alm. rørsukker
1 tsk bagepulver
½ tsk. natron
1 knivspids salt
1 tsk. vaniljesukker
125 ml creme fraiche 18%

choko-lakridsglasur
30 g mørk chokolade
30 g kakaopulver
120 g formelis
1 spsk lakridspulver
Sort madfarve
3/4-1 dl kogende vand

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen på 175 grader.
Smør formen og drys den med mel.
Hak chokoladen groft og læg den i en skål med kakaopulveret. Hæld kogende vand over og rør rundt til chokoladen er smeltet. Sæt til side.
Pisk smør og sukker luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Pisk chokolademassen i. Sigt mel, vaniljesukker, bagepulver, natron og salt i og rør blidt, men grundigt. Rør creme fraiche i. Hæld i formen og bag på midterste rille i ca 45 minutter – man skal kunne sætte en tændstik ned i kage og trækken den fri ren. Lad kagen køle helt af i formen, før du vender den ud.

Nu kommer vi til glasuren. Du skal være opmærksom på at der kan være stor forskel på styrken af lakridspulver, så start med lidt og tilsæt ind du er tilfreds. Du skal også sørge for at glasuren ikke er for tyk, hvis du bruger den til Darth Vader kage. En tyk glasur gør at man ikke ser detaljerne i kagen og det er lidt synd.
Hak chokoladen groft, tilsæt kakaopulver og lakridspulver. Hæld kogende vand over og rør rundt til chokoladen er smeltet. Tilsæt formelis og rør godt. Tilsæt sort madfarve og rør godt. Smag til med lakridspulver og kakaopulver og tilsæt evt mere vand før du fordeler glasuren på kagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk