BØF – Hvorfor bliver jeg ved med at nævne dem?

12

Jeg har før skrevet om BØF og der er vist efterhånden ingen tvivl om at jeg glad for stedet 😉 Grunden til at jeg vælger at skrive et indlæg mere er at jeg vil fremhæve at det er et sted, der kontinuert prøver nye koncepter af.

Det er dejligt at jeg kan stoppe ind forbi til en god øl og en god bøf før jeg fx skal i biffen med vennerne, men det er også fedt at jeg kan komme til en “Ad libitum” ribeye aften, Tomahawk Steak tilbud, Gastromondo “madrejse” eller som for nylig en “All inclusive aften” for os, der ikke lige har tid eller råd til en all inclusive rejse til det store udland.

Og det er netop “All inclusive” jeg vil snakke lidt om i dag, da det er en super god ide og de søde folk på BØF har valgt at gentage den 🙂

De fleste af os har prøvet det mindst en gang og jeg kender da nogle, der næsten ikke gider andet. “All inclusive” rejser er simple, for så er det hele betalt hjemmefra og man kan bare læne sig tilbage og nyde det. Vennerne på BØF har omsat det til en aften ude.

• Snacks og dagens velkomstdrink ved velkomst (serveret)
• 3-retters menu som vi sammensætter fra gang til gang efter sæsonen! (serveret)
• 6 forskellige vine ad libitum fra buffet – Pilsner fadøl og sodavand er også inkluderet samt isvand og hjemmelavet saft
• Hjemmelavet surdejsbrød og 3 slags hjemmelavede olier ad libitum fra buffet (selvhenter)
• Udvalgte avec fra vores bar – typisk cognac, brandy, baileys og en dessertvin udvalgt til dagens dessert (serveret)
• Kaffe og te ad libitum med sødt fra buffet (selvhenter)

Lyder ikke dumt vel? Well, vi skulle da prøve det og til 500 kr pr. mand, tænkte vi at selv, hvis det ikke var fantastisk, så ville det nok være penge fint brugt!

Det var min venindes fødselsdag dagen efter og søreme om jeg ikke fik strenge instrukser ved ankomst på at finde bordet med flaget, der var lige så rødt som mit hår 😉

Arrangementet løb af stablen i BØF hyggelige kælder, som har dannet rammer for mange forskellige begivenheder (bl.a. launch party for min lille kogebog).

Vi startede at få præsenteret konceptet og så blev der serveret et køligt glas cava og nogle super lækre snacks. Jeg skal klart gøre et forsøg på at efterligne ansjos-cremen, vi fik til vores asparges svødt i skinke for …. mmmmmm!

Parmesansticks med estragon-creme Asparges med Skagen-skinke og ansjos-creme  Panerede vagtel-æg med mayo
Parmesansticks med estragon-creme, asparges med Skagen-skinke og ansjos-creme og panerede vagtel-æg med mayo

Efter folk havde fået deres snacks og hygget lidt, blev vi opfordret til stille og roligt at tage drikkevarer til forretten – og brød og olie. Vi smagte lidt på vinene, valgte hver vores hvidvin og så gik vi videre til at skære det varme brød ud og se lidt på olierne. Timianolien var lækker og klassisk, men parmesanolien var ny for mig og uha …. Jeg kunne sidde i et hjørne med den olie, varmt brød og et godt glas vin og bare være lykkelig … Jeg ville sandsynligvis knurrer lidt af nogen, der kom i nærheden af min olie 😉

Men tilbage til maden! Vi får serveret vores forret, som var enormt velbalanceret. Min veninde havde været lidt skeptisk, da hun ikke er den store fan af kammuslinger – og hvis de ikke bliver behandlet ordentligt, så er de da også meget af det sejeste og kedeligste, men heldigvis var det ikke tilfældet denne aften og vi spiste lykkeligt op.

Smørstegt kammusling med en havtorn-mango-créme
Smørstegt kammusling med en havtorn-mango-créme

Jeg fik mig et glas rosé, mens vi ventede på at det var tid til at gå fra forret til hovedret – med god samvittighed siden det jo ikke kostede mig ekstra og vi havde allerede aftalt at vi skulle have en taxa hjem 😉

Vi fandt os et par gode glas rødvin (og lidt mere brød og olie) og var klar til hovedretten, som var virkelig lækker. Jeg kunne have ønsket mig en anden sauce, men det er bare fordi en klassisk (og den var smukt lavet) pebersauce bare ikke taler voldsomt til mig. Det stoppede mig dog ikke fra at tage lidt mere kød, da vi blev tilbudt aften runde af kød og kartofler 😉 Vi blev stoppet godt med mad 😀

Hangers Steak aka Onglet fra Uruguay Økologisk løg-kompot med ristede kartofler  Madagascar pebersauce
Hangers Steak aka Onglet fra Uruguay, økologisk løg-kompot med ristede kartofler og madagascar pebersauce

Der blev hyggeligt med et par glas vin efter hovedretten og der var vist et par stykker, der kunne stoppe 3 runde sf rød ned 😉

Jeg fik en kølig Baileys og min veninde fik sit elskede glas cognac til desserten. Hun endte faktisk med at få to glas, siden det var hendes fødselsdag 😀
Jeg må indrømme at det var mig, der var skeptisk vedr. desserten. Jeg er ikke den store fan af desserter med jordbær, da de ofte ender med at blive ALT for søde, men ikke i dette tilfælde. Desserten var smukt balanceret mellem sødme og syre 😀

Økologisk Jordbær-consommé med hvid chokoladeparfait kg Knasende tuille med havre og hasselnødder
Økologisk Jordbær-consommé med hvid chokoladeparfait og knasende tuille med havre og hasselnødder

Der var te, kaffe og søde sager til slut, men vi var så mættede at vi nøjes smage lidt på de søde og jeg fik et glas rødvin mere, mens min veninde nød sin anden cognac.

Taler ideen til dig? Jamen så holder de endnu en tilsvarende aften i august og ellers så følg med her for at se andre begivenheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk