Menu

Vildt og vin

  • Vildt og vin
  • Dagens tavle
  • vesterhavsost med hjemmelavet løgmarmelade, solæg og gåseterrin med hjemmelavet sennep
  • IMG_5949
  • Lammekølle med kålsalat, bouillonkartofler og skysovs
  • Tiramisu og gammeldags æblekage
  • IMG_5955
  • Now we're cooking!
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

I år valgte jeg at fejre min fødselsdag med en tur på Portvinsbaren. Siden det er meget godt få lidt mad i sig før man sådan kaster sig ud i portvinsdrikning, tjekkede jeg på early bird hvilke restauranter de havde på listen den dag. En af dem var Vildt og vin som jeg har ville prøvet siden jeg først hørte om det.
Det er en ny restaurant på Enghavevej, der som navnet antyder, gør det i vildt. Jeg køber 2 billetter til Chef’s choice menu, der normalt koster 620 for 2 personer, men siden jeg køber gennem early bird skærer vi lige 1/3 af prisen af. Så en 3 retters menu til ca. 215 kr. person. Det er til at leve med 😉

Vi er lidt tidligt på den og kokken er stadig ved at skrive de sidste ting på tavlen, så vi tager et glas bobler og kigger os lidt omkring og vurderer stedet.
Det ser hyggeligt og afslappet ud. Der er dyrehoveder på væggene og pelse hængende på stolene og det er sjovt og lidt fjollet og ret uhøjtideligt.

Vildt og vin

Vildt og vin


Dagens tavle

Dagens tavle

Vinmenuen hedder “the wild hunt” og koster 190 dkk. Den tager vi naturligvis og lader vores underholdende og vældig søde tjener Johny vælge vinene til os.
Igen med det uhøjtidelige, så fangede jeg da lige et billede af hans t-shirt, der fik mig til at trække på smilebåndet.

Now we're cooking!

Now we’re cooking!

Vi starter med en lille platte med vesterhavsost med hjemmelavet løgmarmelade, solæg og gåseterrin med hjemmelavet sennep. Til den får vi en dejlig hvidvin, der er lavet på granache blanc og muscat, så den har masser af frugt og en smule sødme. Et rigtig godt valg til de lidt fede retter.

vesterhavsost med hjemmelavet løgmarmelade, solæg og gåseterrin med hjemmelavet sennep

vesterhavsost med hjemmelavet løgmarmelade, solæg og gåseterrin med hjemmelavet sennep

Hovedretten er lammekølle med kålsalat, bouillonkartofler og skysovs og jeg skal love for at der er nok af det! Vi får spist al kødet, men ikke al tilbehøret! Nej, lam er ikke et stykke vildt kød, men nu er påsken lige på trapperne og man kan få rigtig godt lammekød til fornuftige penge. Til denne ret får vi en god rødvin, der har kant og smag, men som ikke overdøver lammet. Jeg nævner at jeg godt kan lide vine med masser af smag og frugt og så bliver vi da lige præsenteret for en anden vin, som vores tjener lige åbner og giver os et lille glas af, så vi kan smage den. Den er super lækker, men jeg må give ham helt ret i at den måske ikke helt ville passe til lam.

Lammekølle med kålsalat, bouillonkartofler og skysovs

Lammekølle med kålsalat, bouillonkartofler og skysovs

Desserten er tiramisu og gammeldags æblekage. En lidt spøjs kombination, men ok, det skal da prøves! Her brillierer kokken simpelthen! Det er to rimelig simple retter, ja, men de er også ret lette at lave kedelige eller direkte dårlige. Tiramisuen er fast og god og smager af noget. Det er den næstbedste tiramisu jeg nogensinde har fået (min egen er naturligvis den bedste 😉 ). Æblekagen er blevet sødet lige tilpas, har fået den rigtige mængde flødeskum og har god sprød rigtig æblekageraps! Til disse to herligheder får vi et glas colheita – normalt ville han servere LBV, men siden det nu er min fødseldag, så får vi den portvin jeg bedst kan lide.

Tiramisu og gammeldags æblekage

Tiramisu og gammeldags æblekage

Alt i alt:
Jeg vil helt klart anbefale denne restaurant! Betjeningen var i top. Vores tjener, Johny, var super sød og kokken, Anna, fik en krammer, før vi gik ud af døren!
Både maden og vinen var rigtig god. Man får virkelig noget for pengene både i form af kvalitet, service og portion. Er man hjemme i påsken, så steger de et helt lam ude i gården. Jeg ved at jeg skal forbi igen, når det bliver rådyrsæson.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

A4867A77-0185-4C73-B612-8BF16DF1A1FF

Asador

Forleden dag ville en kammerat og jeg fange en bid brød før vi skulle videre ud til et comedy show. Siden Asador ligger lige ved hans arbejde og da hverken af os havde været forbi …

taboulleh med hjertesalat, persille, tomat, spidskommen, bulgur & springløg, falafel med tahini sauce, hummus med zatarbrød og spicy mango-tapenade med chili.

Manzel – Dining week 2016

Jeg har hørt meget godt om den libanesiske restaurant Manzel, der ligger på hjørnet af Fiolstræde og Rosengården, så da jeg fik muligheden for at prøve den ved dette års Dining week, slog jeg til. …

3 slags pølse og 2 øl

Westmarket

En veninde og jeg har været forbi Københavns sprit nye madmarked på Vesterbro – og bestemt ikke for sidste gang! WestMarket slog dørene op i januar 2017 og i midten af februar tog jeg en …

img_8709

Bar’Vin

Du er sikkert gået forbi mange gange og har aldrig opdaget denne lille perle i skindergade. Og det er en skam! De har også holdt lukket i en længere periode pga. ombygning, men Bar’Vin er …

Entrecôte med grillede grøntsager, sprød pastinak og bearnaise sauce

Tango y Vinos

Inde bagved det Kongelige Teater ligger en af Københavns hyggeligste vinbarer – Tango y Vinos. Den lille perle, der har fokus på argentinske vine, er ikke et sted, man bare lige finder. Beliggenheden gør at …