Menu

Tomatsuppe

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Ah tomatsuppe! Den er billig, let og hurtigt at lave og noget de fleste af os godt kan lide. Man har jo næsten altid løg, hvidløg, tomater på dåse og bouillon i køkkenet (jeg har i hvert fald) og så er man jo mere end halv vejs til en godt måltid 🙂 Laver man suppen til et større selskab, så vil jeg foreslå at man har mange forskellige toppings. Det gør at suppen bliver lidt mere festlig og så kan gæsterne selv bestemme og suppen skal krydres lidt mere eller tones lidt ned. Det samme gør sig forøvrigt gældende for en af mine andre go-to supper; Tomat-og peberfrugtsuppe.

Tomatsuppe

Tomatsuppe

Ingredienser

1 løg
2 store hvidløg
1 dåse flåde hakkede tomater
2 dl bouillon (grøntsags eller til nød kylling)
1 tsk sukker
1-2 spsk hakket persille
1-2 tsk frisk timian
1 tsk chiliflager
1-2 spsk fløde
Salt og peber

Idéer til topping
Hvidløgscroutoner
Revet cheddar
Creme fraiche
Chiliflager
Hakket persille

Fremgangsmåde

Pil og hak løg og hvidløg. Sauter i en gryde indtil løgene er blanke og tilsæt bouillon, tomater, sukker, persille, timian og chili. Kog op og lad suppen simre i ca 20 minutter. Blend suppen indtil den er glat og tilsæt fløde. Smag til med salt og peber. Server med groft brød og de toppings, du bedst kan lide.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dumplings med oksekød

Det er ingen hemmelighed at jeg er blevet glad for Hot Pot (den kinesiske udgave af fondue) og i den proces så har jeg også mødt og er blevet inspireret af ejeren af Hot Pot …

Tomatrelish

Sommeren er over os og det betyder grill! Hvad med at forkæle dig selv og dine venner med en god tomatrelish til de smådyre gourmetpølser du har investeret i? Jeg fik mine øjne op for …

Grundsuppe

En god grundsuppe er simpelthen en herlig ting at have. Det er en af de ting jeg elsker at lave i weekenden, for selvom det ikke kræver meget arbejde, så skal man være hjemme, mens …

Marinara sauce

Jeg havde fået indkøbt ALT for mange tomater til et arrangement, flere end jeg kan nå at spise før de bliver dårlige, så jeg besluttede mig for at lave en tomatsauce. Marinara sauce er den …

Kantereller i baconbouillon

Lækre svampe stegt i smør med hvidløg og persille dækket af en klar, let røget, baconbouillon. Det lyder ikke helt dumt vel? Vi er midt i svampesæsonen, så en ny opskrift med svampe er da …