Menu

Tomatrelish

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Sommeren er over os og det betyder grill! Hvad med at forkæle dig selv og dine venner med en god tomatrelish til de smådyre gourmetpølser du har investeret i?
Jeg fik mine øjne op for tomatrelish i forbindelse med en gourmetburger. Det er ikke fordi ketchup ikke er dejligt, men en god relish klæder på mange måder en burger – eller hotdog for den sags skyld – bedre.

Ingredienser

400 gram tomater (4-5 store tomater)
½ rød chili
1 stort fed hvidløg
1 lille rødløg eller ½ alm. rødløg
1 spsk rødvinseddike
2 tsk mørk muscovadosukker
1½ spsk tomatpuré
En håndfuld persille
4-5 finthakkede chorniconer
Salt og peber

Fremgangsmåde

hak løg, hvidløg og chili fint. Kom i en skål. Hak tomater og persille og kom i en anden skål.
Svits løg, hvidløg og chili i en lille smule olie til løgene er blanke. Tilsæt eddike og sukker og lad koge et lille minut. Tilsæt tomater, tomatpuré og persille. Bring til kogepunkt og dæmp herefter varmen. Lad relishen simre i små 40 minutter uden låg til den er tyknet.
Hak chorniconerne fint og smag dig frem, indtil du rammer den mængde af syltet agurk, der smager dig bedst.
Smag også til med salt og peber. Det tager lidt tid de første par gange, men du finder rimelig hurtig ud af, hvad der gør dig glad.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gulerodsroser

Lækkert og flot tilbehør behøver ikke være svært at lave! Disse gulerodsroser er drøn nemme at lave og dine gæster uden tvivl være imponerede over din opfindsomhed 😉 Jeg laver dem ofte som tilbehør til …

Pico de gallo

Pico de gallo (direkte oversættelse: hanenæb) er en dejlig og simpel frisklavet salsa, som jeg bruger til al mexicansk og texmex mad. Den er også lækker som dip til tortillachips 🙂 Ingredienser Målene her er …

Chili con carne med zucchini og majskolber

Der var tilbud på 400 g hakket oksekød til en 20’er i supermarkedet og det havde jeg svært ved at sige nej til. Der var også tilbud på majskolber, så der er røg også et …

Marinara sauce

Jeg havde fået indkøbt ALT for mange tomater til et arrangement, flere end jeg kan nå at spise før de bliver dårlige, så jeg besluttede mig for at lave en tomatsauce. Marinara sauce er den …

Hel saltbagt knoldselleri

Knoldsellerien er lidt en overset rodfrugt i hele rodfrugtsmanien, der har floreret de sidste par år. Jeg må ærligt indrømme at jeg primært selv mest har brugt den, når jeg skulle lave grundsuppe. Jeg er …