Menu

Tomatrelish

  • Tomatrelish
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items

Sommeren er over os og det betyder grill! Hvad med at forkæle dig selv og dine venner med en god tomatrelish til de smådyre gourmetpølser du har investeret i?
Jeg fik mine øjne op for tomatrelish i forbindelse med en gourmetburger. Det er ikke fordi ketchup ikke er dejligt, men en god relish klæder på mange måder en burger – eller hotdog for den sags skyld – bedre.

Ingredienser

400 gram tomater (4-5 store tomater)
½ rød chili
1 stort fed hvidløg
1 lille rødløg eller ½ alm. rødløg
1 spsk rødvinseddike
2 tsk mørk muscovadosukker
1½ spsk tomatpuré
En håndfuld persille
4-5 finthakkede chorniconer
Salt og peber

Fremgangsmåde

hak løg, hvidløg og chili fint. Kom i en skål. Hak tomater og persille og kom i en anden skål.
Svits løg, hvidløg og chili i en lille smule olie til løgene er blanke. Tilsæt eddike og sukker og lad koge et lille minut. Tilsæt tomater, tomatpuré og persille. Bring til kogepunkt og dæmp herefter varmen. Lad relishen simre i små 40 minutter uden låg til den er tyknet.
Hak chorniconerne fint og smag dig frem, indtil du rammer den mængde af syltet agurk, der smager dig bedst.
Smag også til med salt og peber. Det tager lidt tid de første par gange, men du finder rimelig hurtig ud af, hvad der gør dig glad.

  1. […] Dansk icebergsalat Gode små blommetomater Rødløg Cornichoner Ketchup Mayonnaise BBQ sauce Hjemmelavet tomatrelish God lagret […]

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Hel saltbagt knoldselleri

Hel saltbagt knoldselleri

Knoldsellerien er lidt en overset rodfrugt i hele rodfrugtsmanien, der har floreret de sidste par år. Jeg må ærligt indrømme at jeg primært selv mest har brugt den, når jeg skulle lave grundsuppe. Jeg er …

Marinara sauce

Marinara sauce

Jeg havde fået indkøbt ALT for mange tomater til et arrangement, flere end jeg kan nå at spise før de bliver dårlige, så jeg besluttede mig for at lave en tomatsauce. Marinara sauce er den …

A99148B5-2ED8-4C7B-9B8A-B8BF744ABA4E

Chili cheese hotdog

Jeg har i et stykke tid gerne ville kaste mig over den amerikanske chili dog – mest af alt ud ren nysgerrighed. I dag blev så dagen, hvor det skulle prøves, da der var tilbud …

Pico de gallo

Pico de gallo

Pico de gallo (direkte oversættelse: hanenæb) er en dejlig og simpel frisklavet salsa, som jeg bruger til al mexicansk og texmex mad. Den er også lækker som dip til tortillachips 🙂 Ingredienser Målene her er …

Råmarinerede champignoner

Råmarinerede champignoner

Det her er en af mine all-time favorit tilbehørsopskrifter. Jeg har kun mødt én person, der decideret ikke har kunne lide dem og jeg har serveret dem en hel del gange! Jeg bruger dem normalt …