Menu

Teres Major udskæringen

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

For en lille måned siden havde min slagter lidt bison hjemme og han foreslog at jeg prøvede den udskæring, der hedder Teres Major. Hånden på hjertet, så havde jeg ikke hørt om det før og var nødt til at ty til google for at finde svar og efter lidt research, så kunne jeg jo godt se at det var noget jeg måtte prøve.

Teres Major, også kaldet Shoulder Tender eller Petit Tender, er lidt af en hemmelighed – men nok ikke så meget længere. Jeg forudser, lige som drengene hos Gastromand, at den start bliver allemandseje lige som onglet’en. Det er et MEGET mørt lille stykke kød, der ligger under skulderbladet og kan således være lidt svært tilgængeligt. Det er bestemt besværet værd at finde en slagter, der kan fremskaffe Teres Major.

Men hvad så når du har fået kødet hjem? Hvordan tilbereder man det?
Igen tyede jeg til google og fik 100 forskellige foreslag … Ikke ligefrem det man bliver klogere af … Så jeg spurgte min slagter og han foreslog at jeg behandlede den som jeg ville en chateaubriand (hvis du ved lidt om kød, så ved du hvor sublimt et stykke kød det er) og det var et godt foreslag, som man sjældent går galt med 🙂

Varm en pande godt op og giv den lidt olie (eller smør, hvis du er oldschool som mig) og brun kødet på alle 4 sider. Ca 30 sek på hver side. Skru ned til lidt over middelvarme og gik kødet 1 min på hver side indtil det har fået 10 min i alt (så 8 min efter bruning. Pak ind i folie og et tørt viskestykke og hvil i 10 min. Dette var helt perfekt for få et lækkert rødt stykke kød på 350 g. Hvis du har et lidt mindre stykke kød, så skal du selvfølgelig trække lidt af stegningstiden fra.

Server med gode grøntsager og en lækker sauce, for dette stykke kød fortjener virkelig godt tilbehør.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Köd Vesterbro

Jeg har tidligere fortalt jer om at Köd er kommet til København og har til huse på Admiralgade. De har for en lille måned siden åbnet en ny afdeling på Vesterbrogade, så det var naturligt …

Asador

Forleden dag ville en kammerat og jeg fange en bid brød før vi skulle videre ud til et comedy show. Siden Asador ligger lige ved hans arbejde og da hverken af os havde været forbi …

Bar’Vin

Du er sikkert gået forbi mange gange og har aldrig opdaget denne lille perle i skindergade. Og det er en skam! De har også holdt lukket i en længere periode pga. ombygning, men Bar’Vin er …