Stikkelsbæris

3.6K

Da jeg voksede op var stikkelsbær ikke noget man kunne købe i supermarkederne. Det var noget jeg plukkede fra buske i sommerhuset med en vis skepsis, da de var nogle sure grønne ting.
Med alderen har mine smagsløg dog ændret sig og jeg er blevet fan af både røde og grønne stikkelsbær 😉

Og stikkelsbærene er virkelig kommet på mode igen! Man kan endda købe dem frosne i Super Brugsen. Men da jeg fik muligheden for at kunne plukke et udvalg fra min egen og min brors nye have, så vidste jeg præcis, hvad jeg havde lyst til; Stikkelsbæris. Det er cremet, sødt og syrligt – og helt ideelt med en nøddetærte og en god flaske colheita eller dessertvin 😀

Hvis du ikke har en ismaskine, så har jeg også en opskrift på stikkelsbærparfait (en is lavet på kun fløde).

Stikkelsbæris

Antal 1300 ml
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Frysetid 5 timer
Samlet tid 6 timer 30 minutter

Ingredienser

  • 4 æggeblommer
  • 140 g formelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 400 ml piskefløde
  • 200 ml sødmælk
  • 500 g stikkelsbær

Sådan gør du

  • Varm langsomt stikkelsbærene, 40 g flormelis og 4 spsk vand op i en gryde og lad det simrer under låg indtil bærene er møre. Hæld massen op i en blender og blend indtil det hele er pureret. Si pureen, så du kommer af med skin og sten.
  • Pisk æggeblommer, 100 g flormelis og vaniljesukker til en luftig masse. Varm fløden og mælken til lige under kogepunktet, hæld det over de luftige æggeblomemr og pisk grundigt. Vand gryden og hæld cremen tilbage i gryden. Varm langsomt cremen langsomt op, mens du hele tiden rør i den med en træske. Når cremen begynder at tykne og efterlader en lag på bagsiden af skeen skal du tage den af varmen og lade den køle helt af.
  • Bland puréen og cremen og kør den på din ismaskine i ca 45 minutter. Put hele massen i en beholder og frys den i mindst et par timer indtil isen er helt fast.
  • Lad isen tø op i ca. 15-20 min. på køkkenbordet før servering.
Ret: Dessert, Is
Køkken: Dansk
Keyword: Bær, Sommer

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk