Menu

Stegte asparges og pocherede æg med persillepesto og bacon

  • Stegte asparges og pocherede æg med persillepesto, bacon og friskrevet parmesan
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Jeg elsker asparges og pocherede æg, så at kombinere dem faldt mig helt naturligt, da jeg fandt gode tilbud på begge dele 🙂
Den her lille ret er super lækker, let at lave og kan bruges som luksus morgenmad eller forret – At den så også præsenterer sig selv flot er bare bonus 😉

Jeg siger at retten er let og det er den også – hvis man altså kan finde ud af at pochere æg. Hvis det ikke er tilfældet – og det er ingen skam, det tog mig evigheder at lære det, så kan man med fordel købe en pocheringspande. Jeg har selv en, som jeg er vældig glad for og ofte bruger, hvis jeg skal lave flere pocherede æg ad gangen. Ja, jeg indrømmer det. En madnørd, der bruger en pocheringspande, oh ve og rædsel. Hvis du føler dig helt på herrens mark, så kan du også bruge spejlæg. Det vil også fungere fint 🙂

Opskriften på persillepesto finder du her.

Ingredienser

8-10 grønne asparges
2-3 skiver bacon
1 tsk olie
2 friske æg
Lidt eddike til pochering
Lidt frisk revet parmesanost
2 spsk persillepesto
Friskkværnet peber
Evt. godt groft brød eller rugbrød

Fremgangsmåde

Steg baconen sprød og læg den til tørre på et par stykker køkkenrullen. Sæt panden til side. Riv parmesan. Vask og knæk asparges.
Bring vand i kog i en gryde til lige under kogepunktet – der skal være små bobler og det skal dampe lidt. Slå æggene ud i hver deres skål. Tilsæt eddike til vandet og rør godt med en ske. Tilsæt hurtigt det ene æg, mens vandet stadig cirkulerer. Hviden vil samle sig om blommen, man skal måske hjælpe det lidt på vej til at samle sig med en stor ske, men vær forsigtig. Pocher ægget i 3-4 minutter. Sæt panden med baconfedt tilbage på varmen og tilsæt en smule olie. Tag forsigtigt det pocherede æg op med en lille si og gentag med det andet æg. Mens det andet æg pocherer steger du aspargesene på panden. Anret på 2 små tallerkener. Asparges først med det meste af pestoen, så de pocherede æg toppet med den sidste smule pesto, drys med parmesanost og knust bacon og slut af med at give det en smule friskkværnet peber. Server alene eller med en smule godt brød.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Carpacchio_EnVin-2

Carpaccio på en meget smartere måde!

Dette indlæg er mere et fif end en egentlig opskrift, men jeg synes at I skal kende mit lille trick. Jeg elsker carpaccio med rucola, pesto og parmesan og på et eller andet tidspunkt fandt …

Limelaks_EnVin-212

Limemarineret laks med granatæblekerner og radiser

Jeg er rigtig glad for råmarineret laks med peberrodscreme. Det er en klassisker og peberrod er bare mums, men det kan også blive lige tungt nok. Så her er mit bud på en lettere og …

Persillepesto

Persillepesto

Persillepesto er lavet med persille og mandler i stedet for basilikum og pinjekerner og har derfor en helt anden og meget mildere smag end en klassisk pesto. Pestoen er dejlig i sandwiches, fx i denne …

Asparges og spidskål i parmaskåle 
Fotograf: Rochelle Coote

Asparges og spidskål i parmaskåle

Jeg har for nylig været på vinkursus hos Annelise Ladegourdie. Da en del af kurset handler om hvordan man sammensætter vin og mad, skulle vi også en lille tur i køkkenet og der lærte jeg …

Blomkålsbisque med dildolie

Blomkålssuppe med dildolie

Blomkålssuppe er en herlig suppe, der kan være enten en forret eller en hovedret. Jeg havde en lille rest lilla blomkål, jeg brugte som pynt. Dildolien giver suppen lidt kant og så ser det jo …