Menu

Shepherd’s Pie

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Efteråret kommer snigende og så er det tid til simremad, rodfrugter og kartofler – og lam. Vi er nemlig midt i sæsonen for frisk dansk lammekød og hvad ville så give mere mening end at lave en god klassisk Shepherd’s Pie? Retten er virkelig simpel og består af en kødsovs og et låg af kartoffelmos. Er man ikke fan af lam, så kan man erstatte lammet med oksekød – så hedder det bare Cottage Pie i stedet for.

Ingredienser

500 g hakket lammekød
1-2 løg
3 gulerødder
3 stængler blegselleri
5 fed presset hvidløg
300 g frosne ærter
2 dl bouillon
1 stor glas rødvin
2-3 spsk tomatpuré
1 spsk Worcestershiresauce
500 g kartofler
1 god klat smør
½-1 dl mælk
100 g cheddar
Salt og peber

Fremgangsmåde

Hak løg og blegselleri fint. Riv gulerødder. Steg lammekødet godt og tilsæt løg, blegselleri, gulerødder og hvidløg. Steg i ca. 5 min. Tilsæt rødvin, boullion, tomatpure og Worcestershiresauce. Lad retten simre i en times penge. Kog imens kartoflerne og forvarm ovnen til 200 grader. Efter 20-30 min skulle kartoflerne være godt møre. Mos dem godt og tilsæt mælk, smør og smag til med salt. Smag saucen til. Hæld sovsen i et ovnfast fad, fordel kartoffelmosen udover saucen og drys med ost. Sæt fadet i ovnen i 20-30 min til overfladen er gylden.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

lammekebab med grønt og yoghurtdressing

De fleste af jer tænker nok på det store roterende spyd, hvis jeg siger kebab, men faktisk betyde ordet bare “grillet kød”. Og jeg har endda snydt lidt her, fordi det er grillet i ovnen …

Fransk løgsuppe

Jeg elsker klassisk fransk løgsuppe. Den er lækker, let at lave og super billig. Så snart dagene begynder at lave længere, begynder jeg at tænke på løgsuppe. Selvom de fleste er enige i grundingredienserne – …

Gullasch

Så er efteråret rigtig i gang og det er tid til simremad. Gullasch er en af de standard gryderetter, som jeg – og sikkert også rigtig mange af jer – er vokset op med. Og …