Menu

Provencalsk kalkun med artiskok-tomatsalat

  • Provencalsk kalkun med artiskok-tomatsalat
  • Details
  • Leave a Comment

En hurtig og dejlig sommerlig opskrift ūüôā Opskriften kommer fra retnemt.dk, men jeg har lige rettet den lidt til hist og pist ūüėČ

Provencalsk kalkun med artiskok-tomatsalat

Provencalsk kalkun med artiskok-tomatsalat

Ingredienser

Bulgur
2 dl bulgur
2 tsk gr√łntsagsbouillonpulver
1 tsk tomatpuré

Kalkunfiletter
300 g kalkunbryst
1¬Ĺ tsk herbes de Provence
2 tsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
2-3 citronbåde

Salat
1 ds artiskokhjerter
8 cherrytomater, ca. 125 g
1 gul peberfrugt
1 skoleagurk
¬Ĺ-3/4 dl feta i tern

Dressing
1 spsk citronsaft
2 tsk olivenolie
1 knsp sukker
¬ľ tsk herbes de Provence
1 fed hvidl√łg
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Kog en kedel vand. H√¶ld bulguren i en sk√•l, tils√¶t gr√łntsagsbouillonpulver, ¬Ĺ tsk salt, tomatpur√© og h√¶ld 4 dl kogende vand over. R√łr rundt, s√¶t en tallerken over sk√•len og lad bulguren tr√¶kke i ca. 20 minutter. H√¶ld overskydende vand fra.
H√¶ld artiskokhjerterne i en sigte, spul dem med koldt vand og lad dem dr√¶ne godt af. Sk√¶r dem i kvarter. Skyl gr√łntsagerne. Halv√©r tomaterne, sk√¶r agurken i skiver og peberfrugten i tern.
Kom alle ingredienserne til salaten i en sk√•l eller p√• et lille fad. Pres hvidl√łget og r√łr dressingen sammen og vend den sammen med salaten. Stil evt. salaten p√• k√łl, mens k√łdet tilberedes.
T√łr k√łdet af med k√łkkenrulle. R√łr 3/4 af provencekrydderiblanding sammen med olivenolie og salt og peber efter smag. Sm√łr blandingen p√• begge sider af k√łdet. Steg k√łdet p√• en varm grillpande eller over gl√łdende kul 4-5 minutter p√• hver side. Server med et par citronb√•de som tilbeh√łr.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *