Menu

Porc au vin blanc

  • Porc au vin blanc
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Jeg har fået en del grillet og stegt svinemørbrad her på det sidste og selvom det er gudespise, fik jeg lyst til lave noget andet her til aften. Jeg lurede lidt på nettet efter inspiration og kiggede på hvad jeg lige havde af råvarer (er i sommerhus, så der er et stykke vej til den nærmeste Brugs). Jeg besluttede mig for at kaste mig ud i at lave en porc au vin blanc – altså grissebasse i hvidvin. Det bliver bestemt ikke sidste gang, jeg laver denne ret! Man tænker måske ikke umiddelbart gryderet i sensommerperioden, men jeg synes at lige præcis denne gryderet begår sig fint som sommerhusmad, da den ikke er særlig tung og grøntsagerne ikke er fuldstændigt udkogte.

Ingredienser

1 afpudset svinemørbrad
2 gulerødder
2 rødløg
2 fed hvidløg
Evt. 1 persillerod
6-8 markchampignoner
Ca 50 g bacon i tern
3 dl tør, halvsød hvidvin
1,5 dl svinebouillon
2-3 tsk tomatkoncentrat
1 tsk dijonsennep
2 laurbærblade
Et par kviste timian
Lidt hakket persille
Salt og peber
Fx. kogte kartofler som tilbehør

Fremgangsmåde

Skær mørbradden i 1,5-2 cm tykke skiver og mariner dem i hvidvinen med laurbærblade og hakket timian i 1 times tid.
Skær gulerødder (og persillerod) i tern, hak hvidløg fint og rødløg og markchampignoner groft. Varm en gryde godt og steg baconen sprød og sæt til side.
Tag mørbradskiverne op af hvidvinen og dup dem tørre – smid IKKE hvidvinen ud! Den skal du bruge lige om lidt.
Brug baconfedtet og lidt smør til at brune mørbradskiverne og tag dem op ad gryden igen. Sauter gulerødder, persillerod, hvidløg, rødløg og markchampignoner i gryden i et par minutter. Kom baconen tilbage i gryden. Tilsæt hvidvin (med laurbærblade og timian), bouillon, tomatkoncentrat, sennep og rør godt rundt. Kom mørbradskiverne tilbage i gryden og lad det hele simre i ca 20 minutter ved svag varme under låg. Det er forøvrigt også nu du skal sætte kartofler over 🙂
Smag retten til med hakket persille, salt og peber og server 😀

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Gyros

Gyros

Jeg har gået det sidste stykke tid og bare haft lyst til en god gyros. Den klassisk græske streetfood med marineret grissebasse, hjemmebagt pita, pomfritter og tzatziki, så jeg besluttede mig for at kaste mig …

Kalvefrikasse

Kalvefrikassé med sensommergrønt

Jeg blev forleden spurgt om jeg slet ikke lavede klassisk dansk mad og jo, det gør jeg da! Jeg fandt kalve-strimler på tilbud i supermarkedet og så var det jo oplagt med en kalvefrikasse. Det …