Porc au vin blanc

2.4K

Jeg har fået en del grillet og stegt svinemørbrad her på det sidste og selvom det er gudespise, fik jeg lyst til lave noget andet her til aften.

Jeg lurede lidt på nettet efter inspiration og kiggede på hvad jeg lige havde af råvarer (er i sommerhus, så der er et stykke vej til den nærmeste Brugs). Jeg besluttede mig for at kaste mig ud i at lave en porc au vin blanc – altså grissebasse i hvidvin. Det bliver bestemt ikke sidste gang, jeg laver denne ret!

Man tænker måske ikke umiddelbart gryderet i sensommerperioden, men jeg synes at lige præcis denne gryderet begår sig fint som sommerhusmad, da den ikke er særlig tung og grøntsagerne ikke er fuldstændigt udkogte.

Porc au vin blanc

En dejlig gryderet med svinemørbrad og hvad du nu har af grønt i køleskabet
Antal 3 personer
Tilb. tid 30 minutter
marineringstid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 2 gulerødder
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 persillerod kan udlades
  • 6-8 markchampignoner
  • 50 g bacon i tern
  • 3 dl tør hvidvin
  • 1,5 dl svinebouillon
  • 2-3 tsk tomatkoncentrat
  • 1 tsk dijonsennep
  • 2 laurbærblade
  • Et par kviste timian
  • Lidt hakket persille
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær mørbradden i 1,5-2 cm tykke skiver og mariner dem i hvidvinen med laurbærblade og hakket timian i 1 times tid.
  • Skær gulerødder (og evt. persillerod) i tern, hak hvidløg fint og rødløg og markchampignoner groft.
  • Varm en gryde godt og steg baconen sprød og sæt til side.
  • Tag mørbradskiverne op af hvidvinen og dup dem tørre – smid IKKE hvidvinen ud! Den skal du bruge lige om lidt. Brug baconfedtet og lidt smør til at brune mørbradskiverne og tag dem op ad gryden igen.
  • Sauter gulerødder, persillerod, hvidløg, rødløg og markchampignoner i gryden i et par minutter. Kom baconen tilbage i gryden. Tilsæt hvidvin (med laurbærblade og timian), bouillon, tomatkoncentrat, sennep og rør godt rundt.
  • Kom mørbradskiverne tilbage i gryden og lad det hele simre i ca. 20 minutter ved svag varme under låg.
  • Smag retten til med hakket persille, salt og peber og server med fx kogte kartofler.
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Fransk
Keyword: Gris, Gryderet, Sensommer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk