Menu

Pasta alla puttanesca

  • Pasta Puttanesca
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

I dag havde jeg virkelig lyst til en fræk og lækker omgang pasta, så det kom selvfølgelig på bordet 🙂

Pasta alla puttanesca, altså Luderens pasta (ja, det er navnet på retten), er en klassisk napolitansk ret, der er super let at lave og spækket med umami. Jeg er ikke den store fan af hverken ansjoser eller oliven, der er to af hovedingredienserne i denne ret, men sammen så giver de mening! Jeg kan virkelig ikke tale for varmt om retten og når alt er sagt og gjort, så koster ingredienserne ikke en bondegård, så selvom du er lidt skeptisk – prøv den. Du vil blive positivt overrasket.

Ingredienser

10-12 oliven uden sten
2 spsk kapers
4-5 små rensede ansjoser
3 fed hvidløg
2-3 tsk chiliflager
1 dåse hakkede tomater
1 håndfuld bredbladet persille
Olivenolie
Salt og peber
Spaghetti
Evt. friskrevet parmesanost

Fremgangsmåde

Hak hvidløg fint og læg til side. Hak oliven, kapers og ansjoser.
Sauter hvidløg og chili i et minut eller to i godt med olivenolie. Tilsæt oliven, kapers og ansjoser og lad det simre videre i ca 5 minutter. Tilsæt hakkede tomater og lad retten simre, mens pasten koger. Smag saucen til med hakket persille, salt og peber og server retten med friskrevet parmesanost 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Lasagne

Lasagne

Ja, her kommer mit bud på en af de absolut mest omdebatterede retter. Lad os starte med at slå en ting fast. Rigtig kødsauce tager tid! Hvis jeg nogensinde finder ud af hvem, der bildte …

Parmaskinke med grillet peberfrugt

Famo Metro

Jeg har én regel, der aldrig bliver brudt og det er at vi går ud og spiser på min fødselsdag. Jeg laver med stor glæde mad til alle mulige andre lejligheder, men den dag, så …

Tomatsuppe

Tomatsuppe

Ah tomatsuppe! Den er billig, let og hurtigt at lave og noget de fleste af os godt kan lide. Man har jo næsten altid løg, hvidløg, tomater på dåse og bouillon i køkkenet (jeg har …

Burrata

Burrata med hvidløg og tomater i hvidvin

Burrata er rasende populært for tiden – og med god grund! Jeg har hørt den lækre ost omtalt som mozzarellas storebror og det er ikke helt ved siden af. Burrata er kugle frisk mozzarella med …