Menu

Ovnstegt kylling

  • Ovnstegt kylling
  • Kylling med brystskindet løsnet
  • Så er dyret klar til at komme i ovnen
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

En hel kylling, der bare kan få lov til at hygge sig i ovnen er en simpel og herlig ting. Og skulle man som mig, ikke kunne spise en hel kylling, så kan kødrester bruges til fx enchilada med kylling eller en hjemmerørt kyllingsalat og skroget kan bruges til en omgang grundsuppe.
Et lille trick som jeg personligt er meget glad for er at lige løsne skindet omkring brysterne. På den måde kan jeg stoppe finthakkede krydderurter eller flødeost blandet med krydderurter/krydderier ind under skindet på dyret. Det giver lige lidt ekstra 🙂
Et andet klassisk trick er også at stoppe skattekammeret (altså selve dyret) med en citron skåret i 8 stykker. Det giver også smag og er med til at holde fuglen saftig 🙂
Opskriften I får i dag er mit helt basale med krydderurter, men jeg synes også at I skal prøve med flødeostblandinger.

Ingredienser

  • 1 god stor kylling
  • Lidt friske krydderurter – persille, timian, løvstikke, rosmarin
  • 1 citron
  • Salt og peber
  • evt. lidt fløde og ekstra persille

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader.
Hak krydderurterne fint. Du kan evt. rive lidt citronskal og blande med krydderurterne, hvis du er meget glad for citron. Halver citronen og skær de halve i kvarte.
Nu skal du løsne skindet på kyllingen. Bare rolig, det er ikke så svært 😉 Man begynder simpelthen bare stille og roligt fra åbningen at løfte lidt i skindet. Det burde give sig uden de store problemer. Det vil dog sidde fast lige midt på dyret. Der skal du nok have fat i en lille kniv og skære lidt. Du skal ikke være bange for at få hænderne godt ind under skindet. Jeg kan sagtens få hele min hånd ind, men jeg har også små hænder 😉

Kylling med brystskindet løsnet

Kylling med brystskindet løsnet


Når du har løsnet skindet tilstrækkeligt, så kommer du de finthakkede krydderurter ind i “lommen” – Brug fingrene, det er lettest, selvom det sviner lidt 🙂 Krydr med salt og peber.
Så er dyret klar til at komme i ovnen

Så er dyret klar til at komme i ovnen


Steg kyllingen i 45-60 minutter i et ovnfast fad med en lille smule vand.
Hvis du vil have en hurtig skysovs til, så hæld væde fra dyret (men ikke noget med at knuge citronstykkerne, medmindre du VIKRELIG elsker citron) og giv det et hurtigt opkog med lidt fløde og persille og smag til med salt og peber.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Indisk inspireret cæsarsalat

Indisk inspireret cæsarsalat

Jeg holder meget af indisk mad og jeg holder faktisk også meget af en god cæsarsalat, så denne her kombination er lige i skabet til sådan en som mig. At dressingen så feder mindre end …

Kylling og avocadosalat med honning-sennep dressing

Kylling og avocadosalat med honning-sennep dressing

Solen skinner og jeg fik lyst til noget let og lækkert. Honning-sennep kombinationen er både lækker til marinader og til dressinger og jeg bruger det søreme til begge dele i den her opskrift 🙂 Hvis …

Kylling med bønner, knuste kartofler og sennepsvinaigrette

Kylling med bønner, knuste kartofler og sennepsvinaigrette

God mad behøver ikke koste en formue og det kan godt være at vejret ikke er så sommerligt, men det skal vel ikke afholde os fra at spise hyggelig sommermad. Den her ret er lækker …