Menu

Muffins med æble og kanel

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Æble og kanel er to ingredienser, der simpelthen bare elsker at lege med hinanden og få ting skriger dansk efterårshygge som søde sager med æbler. Så på sådan en grå og trist dag var det den oplagte ting at bage og fylde huset med den dejlige duft af hjemmebag 🙂

Opskriften rækker til ca 15-16 store muffins (1 dl forme).

Ingredienser

150 g smør
150 g rørsukker
3 store æg
150 g hvedemel
½ tsk vaniljesukker
½/4 tsk kardemomme
2-3 tsk kanel
1½ tsk bagepulver
2 dl tykmælk eller creme fraiche
2 store søde æbler

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 175 grader.
Skær æblerne i mindre stykker og sæt dem til side.
Pisk smør og sukker luftigt og pisk æggene i ét ad gangen. Rør kanel, vaniljesukker, kardemomme og bage pulver i. Rør mel i. Slut af med at røre tykmælk i. Dæk bunden af muffinformene med dej og tryk æblestykker ned i – ca. 3 stykker pr. muffin alt afhængig af hvor små stykker du har skåret. Dæk med lidt mere dej. Dejen skal fylde ca. 3/4 af muffinformen. Hvis du har æblestykker til overs så put dem oven på muffinerne.
Bag dem i 25 minutter.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Den rødhårede gudinde fra nord (Bailey’s og hindbær kage eller muffins)

Bailey’s og hindbær er to ting jeg holder meget af, så da jeg faldt over opskriften “Gudinden fra Nord” (en lækker vanillekage med Irish Cream af kageguruen Sif Birka Sand Jensen), så kunne jeg ikke …

Gyros

Jeg har gået det sidste stykke tid og bare haft lyst til en god gyros. Den klassisk græske streetfood med marineret grissebasse, hjemmebagt pita, pomfritter og tzatziki, så jeg besluttede mig for at kaste mig …

Svensk pølseret

Da jeg kiggede ud af vinduet i eftermiddags var det gråt, vådt og blæsende og jeg fik lyst til hyggemad. Jeg laver det ikke så ofte, men cirka gang om året, så bliver jeg nostalgisk …

Bagte æbler

En af de desserter, jeg husker bedst fra min bardom er bagte æbler. Lune, bløde æbler fyldt med nødder, marcipan og kanel og en god klat flødeskum til. Middag hos mine bedsteforældre havde ofte en …

Gullasch

Så er efteråret rigtig i gang og det er tid til simremad. Gullasch er en af de standard gryderetter, som jeg – og sikkert også rigtig mange af jer – er vokset op med. Og …