Menu

Løg- og porresuppe

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Jeg holder meget af klassisk fransk løgsuppe, men jeg holder også meget af at prøve nye ting.
Jeg faldt over en opskrift på engelsk løgsuppe med flere slags løg, porrer, salvie og cheddarost og det inspirerede mig til at lege lidt.
I denne suppe er der både alm. løg, rødløg, bananskalotteløg, hvidløg og porrer. Jeg har brugt lidt blandet bouillon, et glas hvidvin, lidt laurbærblade og emmentaler til gratinering. Simpelt og lækkert.

Løg- og porresuppe

Løg- og porresuppe

Ingredienser

  • 4 alm. løg
  • 4-5 rødløg
  • 3-4 bananskalotteløg
  • 2 porrer
  • 4-5 fed hvidløg
  • Godt med smør
  • 1-1½ L bouillon (grøntsag, okse eller kylling)
  • 1 stort glas tør hvidvin
  • 4 laurbærblade
  • Revet emmentaler
  • 1 stor skive tørt brød pr. portion
  • Salt og peber
  • Evt. persille til garniture

Hak løg og porrer. Du bliver nok nødt til at stoppe en gang eller to, for det er svært ikke at få tårer i øjnene når man hakker så mange løg, men du ender med med et smukt syn 🙂

løg, løg, flere løg og lidt porrer

løg, løg, flere løg og lidt porrer


Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt løg og porrer og pres hvidløgene i. Lad dem stå og hygge sig ved meget svag varme i ca 1 time med låg på skrå. Vend af og til, så de ikke brænder på. Giv dem herefter ca 20 minutter uden låg. De skulle nu gerne være blevet bløde og brune og lækre. Er de ikke? Ok, så snyd og tilsæt en smule sukker og giv det et par minutter.
Tilsæt hvidvin, bouillon og laurbær og lad simre i ½ time. Smag til med salt og peber.
Tændt ovnen på grill/220 grader og find ovnfaste skåle frem. Hvis du ikke har individuelle skåle, så kan du bruge en større gryde og servere retten som fælles ret på bordet – det er også meget hyggeligt 🙂
Hvis du kun har frisk brød, så giv det lige en tur på brødristen, så det bliver tørt og perfekt til suppe.
Fordel suppe i skåle, læg brøddet i på suppen og dæk med ost.
Grill suppen til osten er smeltet og gylden. Server og nyd og husk ikke at brænde tungen 😉

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Cocktailkursus

Dagens blogindlæg er lidt anderledes, da det er en oplevelse, jeg vil snakke lidt om og ikke madopskrift eller en restaurant. Jeg vil dog dele opskriften på en cocktail med jer, så vi kommer ikke …

Blomkålssuppe med dildolie

Blomkålssuppe er en herlig suppe, der kan være enten en forret eller en hovedret. Jeg havde en lille rest lilla blomkål, jeg brugte som pynt. Dildolien giver suppen lidt kant og så ser det jo …

Gullasch

Så er efteråret rigtig i gang og det er tid til simremad. Gullasch er en af de standard gryderetter, som jeg – og sikkert også rigtig mange af jer – er vokset op med. Og …

Kantereller i baconbouillon

Lækre svampe stegt i smør med hvidløg og persille dækket af en klar, let røget, baconbouillon. Det lyder ikke helt dumt vel? Vi er midt i svampesæsonen, så en ny opskrift med svampe er da …

Muffins med æble og kanel

Æble og kanel er to ingredienser, der simpelthen bare elsker at lege med hinanden og få ting skriger dansk efterårshygge som søde sager med æbler. Så på sådan en grå og trist dag var det …