Menu

Limemarineret laks med granatæblekerner og radiser

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Jeg er rigtig glad for råmarineret laks med peberrodscreme. Det er en klassisker og peberrod er bare mums, men det kan også blive lige tungt nok. Så her er mit bud på en lettere og friske opskrift, der udover at smage lækkert, ser rigtig flot ud og er superlet at lave 🙂
Forret til 2 personer.

Ingredienser

200 g laks
1 lime
2 spsk olivenolie
1 tsk sukker
½ tsk salt
4 spsk granatæblekerner
4 radiser
½ rødløg
Lidt dild
evt. brød

Fremgangsmåde

Skær skindet af laksen og skær den i mindre stykker.
Riv skallen af limen, halver frugten og pres den.
Bland limeskal, limejuice, olivenolie, sukker og salt i en fryseposen, læg laksestykkerne i posen og bland godt. Lad laksen trække i køleskabet i 1½-2 timer.
Befri granatæblekerne fra granatæblet. Riv radiserne i tynde skiver på et mandolinjern og skær rødløget i tynde skiver.
Hæld marinaren fra laksestykkerne og dub dem tørre.
Anret stykkerne med granatæblekerner, radiser og rødløg. Pynt med dild og server 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blomkålssuppe med dildolie

Blomkålssuppe er en herlig suppe, der kan være enten en forret eller en hovedret. Jeg havde en lille rest lilla blomkål, jeg brugte som pynt. Dildolien giver suppen lidt kant og så ser det jo …

Kantereller i baconbouillon

Lækre svampe stegt i smør med hvidløg og persille dækket af en klar, let røget, baconbouillon. Det lyder ikke helt dumt vel? Vi er midt i svampesæsonen, så en ny opskrift med svampe er da …

Carpaccio på en meget smartere måde!

Dette indlæg er mere et fif end en egentlig opskrift, men jeg synes at I skal kende mit lille trick. Jeg elsker carpaccio med rucola, pesto og parmesan og på et eller andet tidspunkt fandt …

Asparges og spidskål i parmaskåle

Jeg har for nylig været på vinkursus hos Annelise Ladegourdie. Da en del af kurset handler om hvordan man sammensætter vin og mad, skulle vi også en lille tur i køkkenet og der lærte jeg …

Stegte asparges og pocherede æg med persillepesto og bacon

Jeg elsker asparges og pocherede æg, så at kombinere dem faldt mig helt naturligt, da jeg fandt gode tilbud på begge dele 🙂 Den her lille ret er super lækker, let at lave og kan …