Menu

lammekebab med grønt og yoghurtdressing

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

De fleste af jer tænker nok på det store roterende spyd, hvis jeg siger kebab, men faktisk betyde ordet bare “grillet kød”. Og jeg har endda snydt lidt her, fordi det er grillet i ovnen og ikke på en rigtig grill, men godt smager det 😉
Det her er en simpel og lækker opskrift, der får mine tanker til at vandre sydpå – og så er det endda sundt! Især hvis man udskifter naanbrødet med groft brød, bulgur eller flere grøntsager 🙂

Lammekebab med grønt og yoghurtdressing

Lammekebab med grønt og yoghurtdressing

Ingredienser

Kebab
275 g hakket lammekød
½ løg
½ skrabeæg – pasteuriseret
1 tsk paprika
1 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 skive groft sandwichbrød
En dusk persille
½ tsk peber
½ tsk salt
Olie
evt. et drys af chiliflager

Yoghurtdressing
1½ dl yoghurt naturel
1 fed hvidløg
½ tsk spidskommen
½ tsk koriander
Salt og peber

Tilbehør
10-12 cherrytomater
½ agurk
evt. et par salatblade
2 naanbrød

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 235 grader (varmluft) og læg bagepapir på en bageplade.
Skær skorpen af brødet og gør det vådt med koldt vand, pres vandet ud med hænderne og læg det i en skål. Pil og riv løget og pres hvidløg ned i skålen. Tilsæt kød, æg, paprika, spidskommen, salt og peber. Hak persille fint og tilsæt. Ælt det hele godt sammen med hænderne. Form 6 pølser på ca. 10 cm, læg dem på bagepladen og pres dem let med fingrene så de får en bølget overflade og er ca. 1½ cm høje. Dryp kødet med lidt olivenolie og steg dem til de er gennemstegte i ovnen ca. 15 min. Skyl agurk og tomater. Halver tomater og skær agurken i skiver. Bland yoghurt med presset hvidløg, spidskommen, koriander, salt og peber. Varm naanbrødet med i ovnen i de sidste par minutter. Anret tomater, agurk, dressing og kød på en tallerken. Nyd med det lune naanbrød og et koldt glas vin 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Indisk inspireret cæsarsalat

Jeg holder meget af indisk mad og jeg holder faktisk også meget af en god cæsarsalat, så denne her kombination er lige i skabet til sådan en som mig. At dressingen så feder mindre end …

Shepherd’s Pie

Efteråret kommer snigende og så er det tid til simremad, rodfrugter og kartofler – og lam. Vi er nemlig midt i sæsonen for frisk dansk lammekød og hvad ville så give mere mening end at …