Menu

Kylling med bønner, knuste kartofler og sennepsvinaigrette

  • Kylling med bønner, knuste kartofler og sennepsvinaigrette
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

God mad behøver ikke koste en formue og det kan godt være at vejret ikke er så sommerligt, men det skal vel ikke afholde os fra at spise hyggelig sommermad. Den her ret er lækker i hverdagene, men som også sagtens kan gå som fredagsmaden over et godt glas vin. Nyd den med god samvittighed og godt selskab 🙂

Ingredienser

  • 400 g kyllingeinderfilet
  • 1 tsk olie
  • Salt og peber
  • 1 tsk paprika
  • 100 g grønne bønner


Knuste kartofler

  • 600 g små vaskede kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • Valnødder
  • 100 g feta
  • ½ bdt forårsløg


Sennepsvinaigrette

  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk dijon sennep
  • 1½ spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk rørsukker
  • 1/4 dl olivenolie

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Vend kartoflerne grundigt i en frostpose sammen med ½ spsk olivenolie og godt med salt og peber. Hæld dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem møre i ovnen – ca. 25 min.
Rist valnødderne af på en tør pande ved middel varme til de begynder at dufte. Bare rolig, du vil ikke være i tvivl, når den dejlige duft breder sig i køkkenet. Tag valnødderne af panden og læg dem på et stykke køkkenrulle.
Bland sennepsvinaigrette – Pil og pres hvidløg og bland det med sennep og eddike. Pisk olivenolie forsigtigt i – lidt ad gangen – til dressingen tyknes. Smag til med sukker.
Dup kylling tør med køkkenrulle, krydr med salt og peber og steg på en stegepande ved middelhøj varme. Vend efter 7 minutter og drys med paprika og læg de grønne bønner (skyl og nip dem først) på panden sammen med kyllingen. Steg videre i 7 minutter og vend undervejs.
Skyl og snit forårsløg fint. Tag kartoflerne ud af ovnen og giv dem et lille tryk med en tommelfinger så de sprækker. Hæld kartoflerne ud på et stort fad og vend dem med sennepsvinaigretten.
Bland kylling og bønner med kartofler og læg forårsløg og valnødder ovenpå. Smuldr salatost på toppen og servér.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Ovnstegt kylling

Ovnstegt kylling

En hel kylling, der bare kan få lov til at hygge sig i ovnen er en simpel og herlig ting. Og skulle man som mig, ikke kunne spise en hel kylling, så kan kødrester bruges …

Råmarinerede champignoner

Råmarinerede champignoner

Det her er en af mine all-time favorit tilbehørsopskrifter. Jeg har kun mødt én person, der decideret ikke har kunne lide dem og jeg har serveret dem en hel del gange! Jeg bruger dem normalt …

Kylling og avocadosalat med honning-sennep dressing

Kylling og avocadosalat med honning-sennep dressing

Solen skinner og jeg fik lyst til noget let og lækkert. Honning-sennep kombinationen er både lækker til marinader og til dressinger og jeg bruger det søreme til begge dele i den her opskrift 🙂 Hvis …

Indisk inspireret cæsarsalat

Indisk inspireret cæsarsalat

Jeg holder meget af indisk mad og jeg holder faktisk også meget af en god cæsarsalat, så denne her kombination er lige i skabet til sådan en som mig. At dressingen så feder mindre end …

Lemonade

Lemonade

Solen begynder så småt at titte frem og så er det jo dejligt med et glas læskede lemonade. Jeg kan godt lide at tilsætte en lille smule ingefær, men ikke så meget at ingefæren tager …