Krydret kylling med tabbouleh og dip
- Details
- Leave a Comment
Jeg havde lyst til noget krydret, så i dag får I en opskrift med både chili og hvidløg!
Kyllingen fik en tand for meget farve, men det smagte fint alligevel 😉
Tabbouleh er bare fantastisk spise. Man kan jo reelt smide hvad som helst i denne salat – kun fantasien sætter grænser.
Jeg har vist nævnt det før, men bulgur er en de ting, hvor jeg virkelig ikke smage det er fuldkorn eller ej – Og så tager man fuldkornversionen.
Ingredienser
Kylling
300 g Kyllingeinderfilet
½ dl rasp
½ tsk paprika
½ tsk chilipulver
½ tsk salt
Peber
1 fed hvidløg
½ spsk olie
Tabbouleh
1½ dl grov bulgur
Kogende vand
25 g rosiner
2 forårsløg
½ gul peberfrugt
2 tomater
1 fed hvidløg
1 stilk timian
½ citron
½ tsk paprika
1 spsk olivenolie
Dip
1 dl creme fraiche 9%
1 spsk sød chilisauce
Fremgangsmåde
Kog en kedel vand. Hæld bulguren i en skål og tilsæt ½ tsk salt, tilsæt kogende vand til det når 2 cm over bulguren.
Læg en tallerken over skålen og lad bulguren trække ca. 15 minutter. Hæld overskydende vand fra.
Bland rasp, paprika, chilipulver, presset hvidløg, salt og friskkværnet peber i en plastpose.
Skyl kyllingefileterne i koldt vand og vend dem med raspen i posen, sørg for at de alle bliver dækket godt med rasp.
Steg kyllingen i olie på en slip let pande ved middel varme ca. 10 minutter i alt, vend dem jævnligt.
Skyl og skær tomater og peberfrugt i små tern, hak hvidløget fint og skær forårsløgene i tynde skiver.
Bland 1 spsk olivenolie med saft fra ½ citron, timian, ½ tsk paprika og bland det i bulguren sammen med rosiner og grøntsager.
Rør sød chilisauce med creme fraiche og server dippen til den stegte kylling sammen med tabbouleh.