Köd København

2K

Et århusiansk koncept kommer til København!
Restaurant Köd fokuserer, måske ikke så overraskende, på oksekød. Man kan få bøffer i mange former og størrelser, der er gratis refill af sauce og sideretterne er fornuftige portioner og ikke voldsomt dyre. Mine forventninger til stedet var store, givet hvor meget godt jeg har læst både om den århusianske restaurant, men også den nye københavnske restaurant. Jeg blev ikke skuffet.
Når man træder indenfor bliver man mødt med duften af lækkert, grillet kød og et glimt ind i køkkenet. Lokale er store og lyse og indretningen er enkel. Vores tjener var sød og sjov. Vi startede med et glas cava, mens vi studerede menukortet.
Vi valgte at tage deres sensommer menu som kostede 300 DKK for 2 retter og 350 DKK for 3 retter. Menuen bestod af deres laksetartar med rygeost, dansk oksemørbrad med steak fries og 1 valgfri sauce og cheesecake med brombærcolis. Vi valgte at tilkøbe en ekstra sideret, smørsauterede vilde svampe, og blev enige om at siden der er refill på sauce, så tog vi en bearnaise og en portvinsglace og delte dem.
Alle vinene på menukortet er valgt med bøffer i tankerne og hvis man er det mindste i tvivl, så snak med tjeneren. Jeg vaklede mellem 2 vine og endte med at vælge en flaske Ripasso til 375 DKK. Godt valg og den gik smukt til både tartaren og kødet.

Forretten
Laksetartaren var rørt med masser af krydderurter og portionen var stor. Jeg kunne måske have ønsket at der var en smule mere rygeost til, men alt i alt smagte det dejligt og mere end rimeligt prissat.

Laksetartar med rygeost
Laksetartar med rygeost

Hovedretten
Det var ikke helt gået op for os at der var tale om udskåret mørbrad og ikke en egentlig bøf, så vi blev en lille smule skuffede, da vi først så vores tallerkener. Det gik dog hurtigt over, da vi fik smagt på sagerne! Kødet var perfekt pink og mør. Fritterne var sprøde udenpå og luftige indvendigt. Svampene var bløde og lækre. Bearnaisen var super god, men portvinsglacen var vores absolutte favorit. Den var smukt afstemt og gjorde det gode kød endnu lækrere. Bearnaisen havde den fordel at den altid går godt med fritter. Så vi traf det helt rigtige valg med at vælge to forskellige saucer og dele. Vi fik faktisk ikke brug for refill muligheden.

Perfekt pink oksemørbrad, steak fries, smørsauterede vilde svampe, bearnaise og portvinsglace
Perfekt pink oksemørbrad, steak fries, smørsauterede vilde svampe, bearnaise og portvinsglace

Dessert
En helt klassisk cheesecake, frisk, ikke bagt, og de holdte ikke tilbage med bærene. En dejlig afslutning på et godt måltid.

Cheesecake med brombærcolis
Cheesecake med brombærcolis

Alt i alt
Lækker mad fornuftigt prissat. Köd har en lille smule problemer med udluftningen, som de arbejder på at få løst. Jeg nyder duften af kød, men det er ikke alle der føler at komme hjem duftende af flammegrillet kød. Tjeneren var meget up-front om det og sagde at hvis det trak, så ville de lukke det lille topvindue. Næste gang – og ja, der bliver en næste gang – så skal jeg have en rigtig bøf. Jeg kan klart anbefale at I tager et smut forbi, men book i god tid. De er ofte fyldt i weekenderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk