Menu

Klar suppe med grøntsager og nudler

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

EA7F2E72-E9C1-4D0A-8B0E-3CF0C9AB59EE

Er der noget bedre end en god varm skål suppe, når man er lidt halvsløj eller det bare er koldt og gråt udenfor? Jeg elsker det i hvert fald 🙂

Jeg har næsten altid bøtter med grundsuppe liggende i fryseren, som jeg bruger som bund, men det er også helt ok at springe over hvor gæret er lavest og købe en omgang færdig hønsekødssuppe. Jeg siger det ikke til nogle 😉 Jeg krydrer supper med lidt chili, ingefær og hvidløg og kommer så nogle gode grøntsager og nudler i. Personligt, så kan jeg godt lide at bruge gulerødder, svampe, bok choy, peberfrugt og forårsløg, men hvad end du har lyst til. Skal det være et lidt større måltid, så kan man også fint smide nogle dumplings i.

Ingredienser

1 L grundsuppe eller hønsekødssuppe
1-2 chilier
2 fed hvidløg
2-3 cm ingefær
Evt. 1 tsk tomatpure eller fiskesauce
200-25 g gulerødder
2 håndfulde svampe
1 lille bok choy
½ peberfrugt
2-3 forårsløg
Glasnudler, risnudler eller udon nudler efter behov.
Evt. dumplings

Fremgangsmåde

Tø suppen op i en gryde. Hak imens chili, hvidløg og ingefær fint. Kom dem i gryden og lad suppen simre i ½ times penge. Rens og hak i mellemtiden de andre grøntsager. Smag til og tilsæt evt. tomatpure eller fiskesauce. Begge dele er spækket med glutamin, som er det der giver umamismagen. Bring suppen i kog og tilsæt grøntsager, nudler og evt. dumplings. Gulerødder, rodfrugter, svampe og forårsløg skal have ca 5 min i suppen, mens peberfrugt kan nøjes med 2-3 min og bok choy og andre typer af kål max skal have 1 min. Check på pakken hvor lang tid nudlerne skal have. Dumplings skal have 3-4 min hvis friske og 5-6 min hvis frosne.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Gulerodssuppe

Denne gulerodssuppe er en af mine go-to suppe. Den er let at lave, billig nok til at kunne være studendermad og smager fantastisk. Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke kunne lide den. Ingredienser …

Løg- og porresuppe

Jeg holder meget af klassisk fransk løgsuppe, men jeg holder også meget af at prøve nye ting. Jeg faldt over en opskrift på engelsk løgsuppe med flere slags løg, porrer, salvie og cheddarost og det …

Tomatsuppe

Ah tomatsuppe! Den er billig, let og hurtigt at lave og noget de fleste af os godt kan lide. Man har jo næsten altid løg, hvidløg, tomater på dåse og bouillon i køkkenet (jeg har …

Grundsuppe

En god grundsuppe er simpelthen en herlig ting at have. Det er en af de ting jeg elsker at lave i weekenden, for selvom det ikke kræver meget arbejde, så skal man være hjemme, mens …

Fransk løgsuppe

Jeg elsker klassisk fransk løgsuppe. Den er lækker, let at lave og super billig. Så snart dagene begynder at lave længere, begynder jeg at tænke på løgsuppe. Selvom de fleste er enige i grundingredienserne – …