Menu

Kantereller i baconbouillon

  • Kantereller stegt med hvidløg og persille i baconbouillon
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Lækre svampe stegt i smør med hvidløg og persille dækket af en klar, let røget, baconbouillon. Det lyder ikke helt dumt vel?
Vi er midt i svampesæsonen, så en ny opskrift med svampe er da lige sagen. Opskriften er inspireret af et billede en engelsk madnørd/bondemand lagde op på Instagram. Jeg havde ærlig talt aldrig tænkt på at baconbouillon kunne være en ting og jeg var øjeblikkeligt nysgerrig. Da jeg så faldt over en bakke kantereller til 15 kr var der ingen tvivl om at nu skulle jeg teste lidt. Jeg synes at resultatet blev super lækkert. Jeg tror at jeg vil bruge lidt sprødt bacon til drys næste gang. Denne opskrift kan sagtens laves med andre svampe (champignoner ville måske være lidt kedelige) og det er generelt en fræk lille forret at sætte foran folk. Simpelt, men det kæler for både øjet og ganen 🙂

Ingredienser

300 g bacon (panchetta hvis du har råd til det)
1 L god hønsebouillon eller grundsuppe
Evt. lidt ekstra grønt (gulerod, porre, løg, sellerirod)
150 g kantereller
1 fed hvidløg
Lidt persille
En god klat smør
Peber
Evt. sprød bacon til drys

Fremgangsmåde

Steg bacon ved mellemvarme i en gryde indtil fedtet begynder at smelte godt. Tilsæt evt. grøntsager og svits kort. Tilsæt bouillon og lad det simre i ca 1 time. Si grøntsager og bacon fra. Smag bouillon fra med peber.
Hvis du laver bacondrys, så gør det nu. Steg bacon sprød, læg baconen over på et par stykker køkkenrulle og smulr når det kølet lidt ned.
Rens svampene og hak hvidløget fint. Smid en klat smør på en pande og stegt svampene med hvidløget indtil de bliver bløde og begynder at væske lidt. Hak persille og vend det med svampene. Fordel svampene i to skåle og hæld den varme baconbouillon over. Drys med bacon og server til dine sultne gæster

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Carpacchio_EnVin-2

Carpaccio på en meget smartere måde!

Dette indlæg er mere et fif end en egentlig opskrift, men jeg synes at I skal kende mit lille trick. Jeg elsker carpaccio med rucola, pesto og parmesan og på et eller andet tidspunkt fandt …

Asparges og spidskål i parmaskåle 
Fotograf: Rochelle Coote

Asparges og spidskål i parmaskåle

Jeg har for nylig været på vinkursus hos Annelise Ladegourdie. Da en del af kurset handler om hvordan man sammensætter vin og mad, skulle vi også en lille tur i køkkenet og der lærte jeg …

A7E1382C-0BE8-4E30-B557-594D80308E4D

Pasta med svampe- og portvinssauce

Jeg ved ikke med jer, men nogle gange (okay rimeligt ofte) så har jeg bare lyst til en stor tallerken pasta. Jeg sidder i familiens sommerhus, der er lidt langt til købmanden og så må …

Tomatsuppe

Tomatsuppe

Ah tomatsuppe! Den er billig, let og hurtigt at lave og noget de fleste af os godt kan lide. Man har jo næsten altid løg, hvidløg, tomater på dåse og bouillon i køkkenet (jeg har …

Baconsvøbte løgringe

Baconsvøbte løgringe

En lille og meget syndig bid af himlen. Jeg holder meget af mine små fyldte jalapeños, men skulle jeg vælge, så ville løgringene vinde. Opskriften er virkelig simpel. Skær nogle løgringe, svøbt dem i bacon, …