Menu

Kalv med rodfrugter og peberfrugtsauce

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Kød, godt tilbehør og en god sauce – Det går man virkelig sjældent galt i byen med. Det er fremragende selvforkælelse og glimrende gæstemad. Og nu hvor vi begynder at få fat i de gode rodfrugter, så skal de da på banen 😉 Peberfrugtsauce er en af mine absolutte favoritter. Jeg får simpelthen ikke lavet den ofte nok, selvom den klæder meget forskelligt kød!

Ingredienser

½ kg kalvesteg med fedtkant (f.eks. cuvette)
500 g blandede rodfrugter
1 rød peberfrugt
6 skalotteløg
1 kvist rosmarin
1-2 timiankviste
ca. 2,5 spsk olivenolie
½ dl hvidvin
½ spsk. hvidvinseddike
1½ dl oksebouillon
75 g mascarpone
Salt og peber

Fremgangsmåde

Forvarm oven til 225 grader (på grill-funktion).

Halvér peberfrugterne og fjern kernerne. Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet bobler op og er mørkt. Sæt til side og afkøl.

Skru ovnen ned til 180 grader og skift over til varmluft. Dub steget med køkkenrulle og rids fedtsiden af kødet på kryds og krydr med salt og peber. Læg med fedtsiden nedad på en pande. Tænd på god varme og brun ca. 2-3 minutter. Vend og brun den anden side også i 2-3 minutter. Sæt et stegetermometer i kødet, så spidsen af spiddet sidder midt i kødet, der hvor det er tykkest. Sæt stegen i ovnen og steg til kernetemperaturen er 55 grader. Det tager 35-50 minutter.

Skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker. Pil skalotteløgene. Skyl krydderurterne. Bland rodfrugter og alle skalotteløgene på nær ét med krydderurter og 2 spsk olivenolie og kom det i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Sæt rodfrugterne i ovnen i 45 min.

Pil skindet af peberfrugterne. Steg det sidste skalotteløg skåret i kvarte og peberfrugt på en pande i lidt olivenolie til løget er mørt. Tilsæt hvidvin, hvidvinseddike samt bouillon og kog ind til det halve. Blend saucen med mascarpone og smag til med salt og peber.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pasta med svampe- og portvinssauce

Jeg ved ikke med jer, men nogle gange (okay rimeligt ofte) så har jeg bare lyst til en stor tallerken pasta. Jeg sidder i familiens sommerhus, der er lidt langt til købmanden og så må …

Kalvefrikassé med sensommergrønt

Jeg blev forleden spurgt om jeg slet ikke lavede klassisk dansk mad og jo, det gør jeg da! Jeg fandt kalve-strimler på tilbud i supermarkedet og så var det jo oplagt med en kalvefrikasse. Det …

Kyllingefilet i rødvinssauce med champignoner og forårsløg

Jeg elsker klassisk Coq au vin, men der skal også være plads til andre opskrifter med kylling og rødvinssauce 😉 Denne ret er meget mere simpel og tager væsentligt kortere tid, men er bestemt også …

Marinara sauce

Jeg havde fået indkøbt ALT for mange tomater til et arrangement, flere end jeg kan nå at spise før de bliver dårlige, så jeg besluttede mig for at lave en tomatsauce. Marinara sauce er den …

Ølbraiserede kalvekæber

De fleste af os er stødt på svinekæber, som med lidt kærlighed kan være fremragende spise, men kalvekæber var ikke på min radar, før min slagter, Kødbilen Torvehallerne, sagde at det var noget jeg skulle …