Menu

Indisk inspireret cæsarsalat

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Jeg holder meget af indisk mad og jeg holder faktisk også meget af en god cæsarsalat, så denne her kombination er lige i skabet til sådan en som mig.
At dressingen så feder mindre end dressingen til en klassisk cæsarsalat er ren bonus 😉

Ingredienser

Tandoorikylling

  • 2 kyllingebryster
  • 1 fed hvidløg
  • 2 cm ingefær
  • 1 dl yoghurt naturel
  • saften fra 1/4 citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk garam masala
  • 2 tsk tandoori masala
  • 1 knivspids salt
  • Smør
  • 2 Naanbrød

Salat og dressing

  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ spsk revet parmesanost
  • 1 knivspids sukker
  • ½ tsk stødt koriander
  • Salt og peber
  • ½ romainesalat
  • ½ agurk
  • 2 tomater
  • Høvlet parmesan til drys

Fremgangsmåde

Skræl og riv ingefær. Rør begge typer masala, citronsaft, olivenolie og salt ned i yoghurten sammen med ingefær og presset hvidløg. Del kyllingebrysterne på langs i 3 lige store stykker. Skær 4-5 dybe snit i hver af disse. Kom kyllingen i en plastikpose sammen med marinaden, bland godt og lad dem trække på køkkenbordet i en times tid. Forvarm ovnen til 200 grader. Læg kyllingestykkerne (med så meget marinade som du kan få til at hænge ved) på en rist med en fad foret med bagepapir under (brug evt en engangsgrillbakke). Kom en lille klat smør på hvert stykke kylling og steg kyllingen i ca. 20 minutter i ovnen. Kom naanbrødene i ovnen de sidste 5 minutter, så de er dejligt lune.

Bland yoghurt med parmesan og presset hvidløg. Smag til med koriander, sukker, salt og peber. Skyld salat, tomat og agurk. Riv salaten groft og skær tomater og agurk. Vend salaten sammen og vend dressingen i eller server denne ved siden af.

Anret kylling på en tallerken med naanbrød og salat toppet med høvlet parmesan og nyd sammen med et fx et godt glas rosévin. Mums!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kylling og avocadosalat med honning-sennep dressing

Solen skinner og jeg fik lyst til noget let og lækkert. Honning-sennep kombinationen er både lækker til marinader og til dressinger og jeg bruger det søreme til begge dele i den her opskrift 🙂 Hvis …

Kylling med bønner, knuste kartofler og sennepsvinaigrette

God mad behøver ikke koste en formue og det kan godt være at vejret ikke er så sommerligt, men det skal vel ikke afholde os fra at spise hyggelig sommermad. Den her ret er lækker …

Ovnstegt kylling

En hel kylling, der bare kan få lov til at hygge sig i ovnen er en simpel og herlig ting. Og skulle man som mig, ikke kunne spise en hel kylling, så kan kødrester bruges …

Gammeldags grydestegt kylling med agurkesalat og kartofler

Grydestegt kylling er en ægte dansk klassiker, selvom jeg desværre ikke får lavet retten ofte nok. Men da jeg spottede en fin stor kylle og små vildemose kartofler på tilbud, så vidste jeg hvad der …

lammekebab med grønt og yoghurtdressing

De fleste af jer tænker nok på det store roterende spyd, hvis jeg siger kebab, men faktisk betyde ordet bare “grillet kød”. Og jeg har endda snydt lidt her, fordi det er grillet i ovnen …