Menu

Hasselback kartofler

  • Hasselback kartofler
  • Details
  • 2 Comments

Hasselback kartofler er ude tvivl en af mine yndlingsmåder at tilberede kartofler på, men med alt det dejlige smør, så er det desværre ikke den sundeste ret i verden, så den er kun til weekenden som tilbehør til en god bøf eller steg 🙂 Man kan altid eksperimentere lidt og tilsætte krydderier til smørret. Prøv med hvidløg til en god lammesteg. Det er fantastisk!

Hasselback kartofler

Hasselback kartofler

Ingredienser

½ kg kartofler
30-40 gram smør
Flagesalt efter smag
Lidt frisk timian

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 180 grader. Smelt smørret og tilsæt evt. krydderier. Udvælg kartofler, der er nogenlunde samme størrelse. Skral kartoflerne og skær tynde riller ca. 2/3 ned i kartoflerne. Anret kartoflerne i et smurt ovnfast fad og pensel dem med smør. Bag kartofler i 1-1½ time, alt afhængig af størrelse. Tag dem med ud 3-4 gange undervejs og pensel med mere smør. Drys med saltflager og lidt frisk timian før servering.

  1. […] til den, da jeg synes en lille smule tomat komplementerer bøffer. Prøv det ? Jeg lavede hasselback kartofler og asparges […]

  2. […] lavede den anden gang havde jeg justeret mængden og den blev lige i skabet 😀 Jeg lavede også hasselback kartofler og et lille bagt rødløg til – massiv selvforkælelse […]

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *