Menu

Gyros

  • IMG_1223
  • Gyros
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Jeg har gået det sidste stykke tid og bare haft lyst til en god gyros. Den klassisk græske streetfood med marineret grissebasse, hjemmebagt pita, pomfritter og tzatziki, så jeg besluttede mig for at kaste mig ud i det! Jeg lavede lidt research og fandt ud af at der er ufatteligt mange forskellige krydderiblandinger man kan brug og jeg har valgt starte ud med noget simpelt. Det var et godt valg, for selvom kødet virkelig kom til sit rette, så var der også plads til at smage alle de andre lækkerier 🙂

Ingredienser

Kødet
1 svinemørbrad
1 rødløg
1 fed hvidløg
1 spsk oregano
1 tsk rosmarin
1 tsk timian
2 spsk rødvinseddike
½ dl olivenolie
1,5 tsk honning
Salt og peber

Tzatziki
2,5 dl græsk yoghurt
1 agurk
1 fed hvidløg
lidt frisk dild
salt og peber

Pomfritter
4-5 mellemstore kartofler
Salt
Olie

Pita
300-350 g mel
1 tsk salt
1 tsk sukker
25 g gær
2 dl lunkent vand
2 spsk olivenolie

Tilbehør
2-3 tomater
1 rødløg
evt. salat

Fremgangsmåde

Lad os starte med at marinere kødet. Afpuds svinemørbradden og skær den i mundrette stykker. Hak hvidløget fint og skær løget i skiver. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen og bland kødet godt med marinaden – Så i med fingerne og bland, bland, bland. Sæt i køleskabet i et par timer. Steg på en pande i et par minutter til kødet er stegt og mørt – Siden det er mørbrad, så skal det ikke have særligt længe.

Skræl og flæk agurken og fjern kornene. Riv den og knug den fri af væske. Bland med youghurt, tilsæt presset hvidløg, lidt finthakket dild, salt og peber. Lad tzatzikien trække i køleskabet i et par timer.

Skræl kartoflerne og skær dem ud til pomfritter og læg dem i koldt vand i ½-1 time. Skift vandet ind i mellem. Lad kartoflerne dryppe af i mindst en time. Forvarm ovnen til 200 grader. Vend kartoflerne i olie og salt og bag dem på bagepapir i 20-25 minutter.

Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt salt, sukker og olivenolie. Tilsæt 300 g mel og ælt, tilføj mere mel indtil dejen er lind. Hæv i ca 45 minutter.
Slå dejen sammen og del i 4. Rul de 4 dele til flade cirkler på et bord drysset med lidt mel. Steg pitabrødene en efter en på en varm pande med en lille smule olie. Når brødet begynder at danne bobler (efter ca 30 sekunder), så flip brødet og steg det 1-2 minutter. Flip igen og steg den anden side i også 1-2 minutter.

Hak tomater og rødløg og sæt det hele sammen til et par lækre gyros. Spis evt. overskydende pomfritter ved siden af 😀

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Løg- og porresuppe

Løg- og porresuppe

Jeg holder meget af klassisk fransk løgsuppe, men jeg holder også meget af at prøve nye ting. Jeg faldt over en opskrift på engelsk løgsuppe med flere slags løg, porrer, salvie og cheddarost og det …

One pan English Breakfast

One Pan English Breakfast

Efteråret er for alvor begyndt at melde sig og det er ved at blive tid til hyggemad. Så denne smukke lørdag morgen besluttede jeg mig for at lave en klassisk English Breakfast – alt sammen …

Thai inspireret svinefilet med råkost og jordnøddesauce

Thai inspireret svinefilet med råkost og jordnøddesauce

Den her opskrift var lidt en satsning fra min side, da jeg ikke er super pjattet med jordnøddesauce, men nogle gange skal man prøve ting, man måske ikke kan lide, på nye måder. Jeg har …

Svensk pølseret

Svensk pølseret

Da jeg kiggede ud af vinduet i eftermiddags var det gråt, vådt og blæsende og jeg fik lyst til hyggemad. Jeg laver det ikke så ofte, men cirka gang om året, så bliver jeg nostalgisk …