Menu

Gullasch

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Så er efteråret rigtig i gang og det er tid til simremad. Gullasch er en af de standard gryderetter, som jeg – og sikkert også rigtig mange af jer – er vokset op med. Og med god grund. Det er en god, billig spise til hele familien, der kræver meget lidt arbejde og sådan set bare skal stå og hygge sig længe nok til at kødet falder fra hinanden. Jeg afviger en smule fra den nyklassiske opskrift og kan godt lide at smide champignoner i min gullasch. Jeg synes at det giver lidt ekstra fylde og lækkerhed, men det er 100% en smagssag 🙂

Ingredienser

500 g oksekød i tern
Lidt smør/olie
4-5 gulerødder
2-3 løg
2 fed presset hvidløg
200-250 g champignon
1 dåse hakkede flåede tomater
250 ml oksebouillon
1 spsk tomatpure
2 tsk sød paprika
1 tsk stærk paprika
Salt og peber

Tilbehør:
Kartoffelmos
En god klat creme fraiche
Evt. lidt hakket persille

Fremgangsmåde

Pil og hak løgene groft. Skræl og hak gulerødderne i skiver. Rens og skær champignonerne i kvarte (ottendedele, hvis de er store).
Brun kødet godt i lidt smør/olie. Tag kødet op og kom løg, gulerødder, hvidløg og champignoner i gryden og sauter til løgene er blanke og champignonerne væsker. Kom kødet tilbage i gryden. Kom bouillon, hakkede tomater og tomatpure i gryden og lad det simre i et par timer til kødet er dejlig mørt. Smag til med paprika, salt og peber.
Server med kartoffelmos, creme fraiche og lidt hakket persille.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Shepherd’s Pie

Efteråret kommer snigende og så er det tid til simremad, rodfrugter og kartofler – og lam. Vi er nemlig midt i sæsonen for frisk dansk lammekød og hvad ville så give mere mening end at …

Cocktailkursus

Dagens blogindlæg er lidt anderledes, da det er en oplevelse, jeg vil snakke lidt om og ikke madopskrift eller en restaurant. Jeg vil dog dele opskriften på en cocktail med jer, så vi kommer ikke …

Løg- og porresuppe

Jeg holder meget af klassisk fransk løgsuppe, men jeg holder også meget af at prøve nye ting. Jeg faldt over en opskrift på engelsk løgsuppe med flere slags løg, porrer, salvie og cheddarost og det …

Æbletærte

Man kan lave meget lækkert med æbler og siden min kære mor har adskillige æbletræer i sin have, så har afprøvet vi mange, mange opskrifter. Rigtig mange opskrifter! Denne æbletærte er en af mine favoritter …

One Pan English Breakfast

Efteråret er for alvor begyndt at melde sig og det er ved at blive tid til hyggemad. Så denne smukke lørdag morgen besluttede jeg mig for at lave en klassisk English Breakfast – alt sammen …